Súria aprova la nova ordenança fiscal del cementiri

Ho va fer de forma provisional en ple de dijous passat

Redacció
29 de maig del 2010
El ple municipal de Súria va aprovar provisionalment dijous per unanimitat la modificació de l'ordenança fiscal reguladora de la taxa per la prestació de serveis al cementiri, després que la nova concessió del servei de gestió d'aquest equipament municipal hagi assumit les seves funcions.

L'ordenança aprovada inclou les taxes per la concessió dels nous nínxols construïts en les obres d'ampliació del recinte funerari. Els preus fixats per a l'assignació d'aquests nous nínxols oscil·len entre 2.000 i 1.400 euros.

El ple també va ser informat de la liquidació del pressupost municipal de 2009, que ha registrat un romanent líquid de tresoreria de 344.144,31 euros. També va aprovar per 8 vots a favor (PSC, ERC, GPS i CiU) i 4 abstencions (GIS i AIS) els comptes generals de 2008.

El ple també va aprovar inicialment per 11 vots a favor (PSC, ERC, GPS, GIS i CiU) i 1 abstenció (AIS) una modificació de les Normes Subsidiàries de Planejament que afecta el barri de Sant Jaume. L'objectiu d'aquesta modificació és adaptar les Normes Subsidiàries als projectes urbanístics vinculats a la Llei de Barris de Catalunya.

Altre dels dictàmens aprovats es refereix a la modificació de la plantilla municipal. En aquest cas, el resultat va ser de 10 vots a favor (PSC, ERC, GPS, AIS i CiU) i 3 abstencions (GIS).

El ple també va aprovar inicialment per unanimitat la proposta de delimitació de la trama urbana consolidada (TUC) de Súria, una figura obligatòria per als municipis de més de 5.000 habitants, i que té l'objectiu de regular l'ordenació i implantació d'equipaments comercials. La proposta serà sotmesa a informació pública durant el termini d'un mes, i posteriorment serà tramesa a la direcció general d'Urbanisme per a la seva aprovació definitiva.

Segons el dictamen aprovat, la TUC de Súria està formada per tota la zona urbana que integra el centre de la vila i pels barris de Salipota, Els Rastells, Joncarets, Santa Maria, Poble Vell, Sant Jaume, Cal Trist i Fusteret.
Arxivat a