ExpoBages atorga un nou premi, el Pollet d'Or, a Míriam Ponsa

El reconeixement, entregat com a símbol de professional amb projecció de futur, recorda els primers anys de la Fira, en els quals l'excorxador d'aus Pujol regalava pollets als visitants

Redacció
22 de maig del 2010
576_12745492871_pollet_dor
576_12745492871_pollet_dor

Míriam Ponsa en el moment de recollir el Pollet d'Or de mans de Pere Casals. Catpress

ExpoBages 2010 avança d'acord amb el programa previst i amb els fluxes previstos de públic, en la la línia de les anteriors edicions. Entre les novetats d'enguany hi ha hagut la incorporació del Premi Pollet d'Or, que s'atorgarà anualment, a una persona del Bages que tingui una important projecció de futur i es caracteritzi per un perfil innovador. En aquest sentit, la comissió organizadora es va posar ràpidament d'acord per atorgar aquest guardó a la dissenyadora de moda, Míriam Ponsa. El lliurament es va fer divendres a primera hora de la nit, en el marc del sopar de l'expositor, que es va celebrar en una vela annexa al Palau Firal. En recordança als primers anys de l'ExpoBages, que enguany arriba a la trentena edició, es va atorgar un simbòlic Pollet d'Or a l'escorxador d'aus Pujol, que va ser qui va portar a terme aquella recordada acció de promoció. Aquest nou guardó el va lliurar l'alcalde de Manresa i president de Fira de Manresa, Josep Camprubí. Pel que va fa a la resta de premis van ser els següents:
  • Premi al millor dissenys: E2S.
  • Premi al producte més innovador: Selba.
  • Premi Josep Camprubí: Grup Taelus.
El nou format de sopar de l'expositor, al qual hi van assistir més d'un centenar de persones, va tenir molt bona acceptació. Va ser presentat per l'animador Pep Callau i van amenitzar la vetllada un grup de jazz. Per la seva banda, el caricaturista, Toni Ortiz, va posar de manifest la seva habilitat artística. A banda de l'alcalde Camprubí, va ser presidir el sopar el president de la Cambra de Comerç, Pere Casals i el president de la comissió organitzadora, Llorenç Juanola.

En el decurs del dia d'avui, ExpoBages ha anat superant etapes i s'han celebrat els actes d'acord amb les previsions. El Col·legi d'Agents Comercials, acompanyats per l'alcalde de Manresa i el regidor de promoció econòmica Alain Jordà, han fet un recorregut pel conjunt de la fira. També hi ha hagut una xerrada-col·loqui sobre el cotxe elèctric, en la quan hi han intervingut, el doctor enginyer de la UPC, Joan Bergas; el regidor de la Via Pública, Joan Vinyes i el responsable de l'empresa bagenca Selba, Gabriel Prat. Aquesta empresa ha desenvolupat un poste de recàrrega per a vehicles elèctrics. També hi han hagut les desfilades de moda a càrrec de JIP La Casa dels Pantalons, de roda de tot portar; Somnis, de roba interior i de bany; la Festa, de disfresses i festes; i Apriori, moda d'importants firmes.

Aquesta tarda, demostracions gastronòmiques a càrrec de diferents establiments adherits al Gremi d'Hoteleria i Turisme del Bages amb una bona presència de públic. També aquest migdia, Les Cuineres del Bages han demostrat els motius de la seva bona fama. I els més petits han gaudit i gaudeixen fent creps.