Fibromiàlgia i Síndrome de la Fatiga Crònica encara es desatenen a la Catalunya Central

La primera reunió d'afectats conclou que l'acompliment de la Resolució Parlamentària només s'aconseguirà amb la implicació de tots els professionals mèdics

Aida Pla Genobart
22 de maig del 2010
Dilluns 17 de maig va tenir lloc la primera reunió de seguiment de la Resolució Parlamentària 203/VIII sobre la Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica amb diferents gerències territorials de la Catalunya Central. L'acte va ser a Manresa i hi van participar una desena de metges que venien en representació de l'administració i de les unitats de la Regió Sanitària de Manresa, Vic, Berga i Solsona i en representació de les persones afectades per aquestes malalties, concretament la Comissió Promotora de la ILP FM-SFC, les representants territorials de l'ACAF, l'Associació de FM i SFC del Berguedà, la Plataforma de Familiars FM-SFC i la Federació Catalana per a la FM i la SFC.

Després de la reunió es va arribar a la conclusió que la Resolució encara no s'està complint d'acord amb el text aprovat pel Parlament, però que s'està fent un esforç i s'està anant pel bon camí. De totes maneres, segons els representants de la reunió, si no hi ha implicació per part de tots els professionals mèdics ni més formació especialitzada difícilment servirà de res l'esforç que s'està fent.

L'objectiu del treball realitzat fins ara per aquest col·lectiu, és a dir, la recollida d'assignatures per a la ILP, la cerca del suport d'Institucions catalanes i les negociacions amb grups parlamentaris, tenen per objectiu millorar l'atenció de la persona malalta.