La nova caixa gestionarà des de Manresa 211 oficines i més de 900 persones

Aquesta Direcció Territorial dependrà de la Direcció Comercial de Catalunya, dirigida pel manresà David Griera

Redacció
21 de maig del 2010
576_1274476404david-griera
576_1274476404david-griera
Manresa tindrà la seu de la direcció territorial Catalunya Central de la nova entitat, fruit de la fusió entre les caixes Catalunya, Manresa i Tarragona. Aquesta serà una de les territorials més importants de l'entitat, la segona pel que fa al nombre de clients actius, empleats directes i oficines gestionades. Òscar Ferrer, actual director de zona del Vallès de Caixa Manresa i amb un gran coneixement de la zona, assumirà la direcció de la territorial ubicada a Manresa.

Amb un volum de negoci de 16.500 milions d'euros i 426.000 clients actius, la nova direcció territorial gestionarà 211 oficines, un 37% més de les oficines de l'actual Caixa Manresa i donarà feina a prop de 900 empleats de forma directa en l'atenció a clients. La Territorial Catalunya Central comprendrà les comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà, la Cerdanya, Osona, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

La territorial dirigida per Òscar Ferrer, dependrà directament de la Direcció Comercial de Catalunya, que també estarà dirigida per una de les persones amb més pes en l'actual Caixa Manresa i amb més coneixement de la zona com és David Griera, fins ara sotsdirector general de Caixa Manresa i director comercial, de màrqueting i recursos humans de l'entitat. David Griera també formarà part del nou Comitè de Direcció resultant de la fusió.

Les direccions territorials que dependran directament de la Direcció Comercial de Catalunya de la nova entitat seran les següents: Barcelona, Catalunya Central, Tarragona, Baix Llobregat, Lleida i Girona. Xavier Ventura, actual director de zona de Caixa Manresa, serà el responsable de la nova Direcció Territorial de Barcelona.

Manresa, seu de la Direcció de la Gestora de Fons d'Inversió
L'actual Centre Operatiu de Caixa Manresa serà la seu de la nova direcció territorial i acollirà una part dels serveis centrals de la nova entitat i comptarà amb un centenar de persones. Un dels serveis de qualitat que s'ubicaran a la nova seu territorial serà la Gestora de Fons d'Inversió que també estarà dirigida per un dels càrrecs forts de Caixa Manresa, Oriol Dalmau, actual sotsdirector general i director financer de l'entitat i que ja havia estat responsable de la gestora de fons de Caixa Manresa entre 1998 i 2004. La seu territorial també localitzarà una part de la nova àrea de Noves Tecnologies.

Amb l'objectiu de potenciar la banca minorista i oferir un servei de proximitat i qualitat als seus clients, la nova caixa ha organitzat la seva estructura comercial de forma vinculada als diferents territoris. Per fer-ho s'han establert 10 direccions territorials orientades al client amb un enfoc de gestió personalitzada.

En els segments de Banca Privada i Empreses també s'han establert criteris de forta especialització, amb direccions vinculades als territoris per afavorir aquest servei proper als clients. Les direccions adscrites que donaran servei als territoris són Catalunya, dirigida per Martí Alfonso; Llevant, Espanya Nord i Sud; i Madrid, totes elles dependran de la Direcció de Banca Privada i Gestió d'Actius de la nova entitat i disposaran de 300 gestors especialitzats.

Òscar Ferrer - Direcció Territorial Catalunya Central


Òscar Ferrer serà el responsable de la Direcció Territorial Catalunya Central de la nova entitat, fruit de la fusió entre les caixes de Catalunya, Manresa i Tarragona. La Direcció Territorial Catalunya Central estarà ubicada a la seu del Centre Operatiu de Caixa Manresa, serà una de les més importants i comprendrà les comarques de l'Anoia, el Bages, el Berguedà, la Cerdanya, Osona, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental. El nou director territorial de Manresa té vuit anys d'experiència com a gestor de zona i gestionarà 211 oficines i més de 900 persones, dependrà directament del Director Comercial de Catalunya, David Griera.

Òscar Ferrer i Castellví (Igualada, 1972) és llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Pompeu Fabra, Postgrau en Direcció Financera per EADA, ADE per ESADE i PDD per IESE. Va entrar a Caixa Manresa l'any 1994 com a auxiliar de zona a l'Anoia, posteriorment va ser gestor de clients i gestor de negocis entre els anys 1998 i 2000. Va ser director d'oficina de Sant Feliu de Llobregat. Des de l'any 2002 ha estat director de la zona de Sant Feliu de Llobregat, del Baix Llobregat sud i a partir de 2007 va agafar la responsabilitat de la zona del Vallès Occidental i Vallès Oriental.

David Griera - Direcció Comercial Catalunya - Banca Particulars


David Griera, responsable de la Direcció Comercial i Banca Particulars de Catalunya de la nova entitat i membre del seu Comitè de Direcció, ha estat fins ara sotsdirector general de Caixa Manresa i director comercial, de màrqueting i recursos humans de l'entitat. Després de 18 anys treballant a Caixa Manresa, s'incorporarà al nucli de l'equip directiu de la nova caixa resultant de la fusió entre Catalunya, Manresa i Tarragona, liderat pel nou director general, Adolf Todó.

David Griera i Perramon (Manresa, 1970) és economista i MBA per la UB, ADE per ESADE i PDG per IESE. Va començar a treballar a Caixa Manresa l'any 1992 com a gestor de clients de base i després va estar al departament d'estranger. Posteriorment va ser gestor d'empreses, director de l'oficina principal de Barcelona i director de zona del Barcelonès. Més tard va ser director de particulars i de banca privada, i director de màrqueting, comunicació i qualitat. Des de 2008 ha estat sotsdirector general i director comercial. Dins de les seves atribucions hi ha l'estratègia comercial de l'entitat i les àrees de màrqueting i recursos humans.

Oriol Dalmau - Director Gestora de Fons d'Inversió, Plans de Pensions i SICAVs

El fins ara director financer de Caixa Manresa i sotsdirector general de l'entitat, assumirà la direcció de la Gestora de Fons d'Inversió, Plans de Pensions i SICAVs de la nova entitat fruit de la fusió de Caixa Catalunya, Caixa Manresa i Caixa Tarragona. Oriol Dalmau, que porta 12 anys a Caixa Manresa, passarà a dirigir la nova Gestora de Fons d'Inversió i s'incorporarà a l'equip de la Directora de Banca Privada i Gestió d'Actius de la nova entitat, Merche Grau.

Oriol Dalmau i Coll (Barcelona, 1969), és llicenciat en Ciències Empresarials i Màster en Administració i Direcció d'Empreses per ESADE (CE-MBA 1993), va ampliar els seus estudis a la Copenhagen Business School (1993). Treballa a Caixa Manresa des de 1998. Anteriorment havia treballat al Banc Sabadell en temes de gestió d'actius i passius (ALM) dins de l'Àrea de Tresoreria del banc.

Entre els anys 1998 i 2004 va ser responsable de la gestora de fons d'inversió de Caixa Manresa, Caixa Manresa Inversió SA SGIIC. Posteriorment, entre 2004 i 2007, va assumir el càrrec de cap de l'àrea financera de l'entitat, que el feia responsable dels departaments de Tresoreria, Inversions Financeres, Mercat de Capitals i Valors. També ha estat fins ara el responsable del negoci assegurador de l'entitat, tant pel què fa al negoci d'estalvi-vida, de risc i dels fons de pensions, a través de Caixa Manresa Vida SA, com pel què fa al negoci d'assegurances generals, a través de Caixa Manresa Operador de Banca Assegurances SA.

Oriol Dalmau ha liderat l'estratègia financera de Caixa Manresa, i és un dels principals responsables de l'èxit en la gestió dels fons d'inversió comercialitzats per Caixa Manresa Inversió.