«Música i Romànic» continua el cicle amb Quartet de cor (d)

El concert tindrà lloc diumenge a Sant Cugat del Racó

per Redacció, 20 de maig de 2010 a les 19:04 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 20 de maig de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

El Quartet de cor (d) continuarà el cicle de Música i Romànic. Promoció

El cicle que obre les portes dels temples romànics més bells de la comarca, continua aquest diumenge 23 de maig a 2/4 de 7 del vespre amb un quartet de corda.

En aquesta ocasió el concert tindrà lloc a Sant Cugat del Racó. Es tracta d'una bonica esglesiola del s.XI que es troba en molt bon estat. Situada en un turó enlairat prop del poble de Castelladral té una vista esplèndida d'horitzons molt amplis, en un entorn de boscos i pagesies escampades.

L'església es caracteritza per ser de planta de creu grega i per estar coronada per un cimbori circular, característiques que la fan única a Catalunya. Els absis i els murs exteriors de la nau tenen decoració llombarda i el portal és del segle XVI. Sant Cugat del Racó és el monument més destacat del municipi de Navàs.

Quartet d'cor (d) està format per quatre joves intèrprets amb una gran afició per la música de cambra. Arnau Barrios, violí; Sara Balasch, violí; Fina Izquierdo, viola i Griselda Massegué, violoncel. Tot i ser molt joves han realitzat un bon nombre de concerts i adquirit una bona experiència a l'escenari. En aquesta ocasió podrem escoltar peces clàssiques de caire espiritual, com part de la última composició de Mozart, el Rèquiem i també quelcom del compositor rus Xostakóvitx (o Shostakóvich).

Per arribar a Sant Cugat del Racó hem d'anar cap a Navàs, inmediatament abans d'entrar al nucli d'aquesta població cal aagafar la carretera en direcció a El Mujal i continuar fins Sant Cugat del Racó.

 

Participació