El Bages té 505,5km de camins de titularitat pública

La Diputació valora en 12,75 milions d'euros la inversió que caldria per obtenir les condicions mínimes de qualitat de trànsit rodat

Redacció
19 de maig del 2010
La Diputació de Barcelona ha lliurat al Consell Comarcal del Bages l'Inventari i el Pla de Camins d'interès de la comarca, que d'una banda els selecciona i classifica, i d'una altra valora les actuacions necessàries a realitzar per obtenir les condicions mínimes de qualitat de trànsit rodat.

L'inventari consta de 126 camins d'interès territorial de titularitat pública, que sumen un total de 505,5 Km, i que s'han classificat en quatre tipus. Un primer, que fa referència als que uneixen nuclis urbans del mateix o de diferents termes municipals, entre ells o amb la xarxa de carreteres. Un segon, que classifica aquells que actuen com a trajecte alternatiu a un itinerari de carretera i que són vertebradors del territori.

El tercer tipus classifica els camins que porten a un indret públic d'interès rellevant per a la comarca i el quart tipus classifica aquells camins que tenen un sentit supracomacal, comunicant les comarques veïnes.

Aquesta selecció s'ha fet de forma consensuada amb el consell comarcal i els respectius ajuntaments. Pel que fa a les actuacions que proposa el Pla suposen un pressupost d'inversió de 12.755.236,67 euros i el pressupost d'inversió anual en manteniment és de 949.536,76 euros.