Manresa en Bici convida a provar bicis elèctriques pel carril bici

La pedalada es farà el dimecres vinent, 26 de maig

Redacció
19 de maig del 2010
576_1274257840image001
576_1274257840image001
El grup de Manresa en Bici s'ha posat d'acord amb una empresa Burricleta de Perafita, que distribueix bicicletes elèctriques, per organitzar una pedalada amb aquest tipus de bicicletes.

La pedalada es farà el dimecres vinent, 26 de maig, de les 10 del matí a les 9 del vespre. Per participar en aquesta pedalada només cal inscriure's al telèfon 669 96 01 23 o bé al web de Manresa en Bici per triar l'estona que es vol pedalar amb bicicleta elèctrica. L'empresa Burricleta posarà a disposició 18 bicicletes.

La idea és organitzar tandes de 18 persones que circularan a través del carril bici. Podran anar en direcció al Parc de l'Agulla o bé al Congost. El grup de Manresa en bici farà acompanyaments d'aquests grups amb bicis convencionals a les persones que ho desitgin.

La bicicleta elèctrica no té motor amb diferents marxes sinó una bateria elèctrica que només ajuda en el moment de pedalar fort i evita l'esforç de la pujada. Les persones que la utilitzin han de tenir l'equilibri mínim per circular amb bicicleta convencional.

Per a Manresa en Bici, aquesta és una oportunitat per conèixer els avantatges d'un nou model de bicicleta que permet que persones poc acostumades a pedalar poden circular còmodament amb bicicleta i pujar desnivells importants sense massa esforç. Pel grup manresà, la promoció d'aquest model de bicicleta pot aportar beneficis per a tota la ciutadania, pels usuaris potencials que poden aprofitar-se dels seus avantatges i per la pacificació del trànsit. La bicicleta elèctrica, com la bicicleta convencional, no congestiona el trànsit i no emet contaminació atmosfèrica ni sonora.