Novetats semafòriques a Manresa

Es treballa en la semaforització de carretera de Vic amb Maternitat d'Elna i ja s'han instal·lat 14 capçals sonors i 7 de doble pas vianant i bicicleta

Redacció
18 de maig del 2010
Aquesta setmana han començat els treballs per semaforitzar el pas de vianants de la carretera de Vic cantonada amb el carrer Materninat d'Elna. L'objectiu de l'actuació és incrementar la seguretat de les persones que creuen la carretera de Vic en aquest punt. 

Els semàfors que s'instal·laran funcionaran amb polsador –que activaran els vianants que vulguin creuar– i estaran coordinats amb l'ona verda de la carretera de Vic.

Amb motiu d'aquests treballs, s'ocupa un dels dos carrils de circulació de la carretera de Vic entre els carrers Sant Cristòfol i Arquitecte Montegut en direcció la plaça Prat de la Riba. És previst que aquests treballs durin set setmanes.

Aquesta actuació s'inclou en el projecte Millora de la seguretat i la funcionalitat viària, finançat a través del Fons Estatal per l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOLS).

A banda, s'han portat a terme ja altres actuacions incloses en aquest projecte. En concret, s'han instal·lat 14 capçals sonors per adaptar 7 passos de vianants semaforitzats a:
  • C/ La Pau (Escola La Salle)
  • Av. Francesc Macià – c/ Viladordis
  • Ctra. Vic – c/ Avinyó
  • Av. Països Catalans (Multicinemes)
Amb la instal·lació d'aquests capçals per a discapacitats visuals, ja s'han adaptat 146 dels 159 passos de vianants semaforitzats (xifra que representa el 92% del total) a la ciutat.

Paral·lelament, s'han instal·lat 7 capçals que senyalitzen el pas de vianants i bicicleta en l'itinerari bici de la ciutat:
  • C/ Bertran Castellbell – Av. Bases
  • Muralla St. Domènec – Pl. St. Domènec
  • Ps. del Riu – Baixada Reforma