Les tres caixes llancen el primer dipòsit conjunt

El nou Dipòsit Vitamina és un dipòsit estructurat que garanteix el 100% del capital invertit

Redacció
18 de maig del 2010
Caixa Catalunya, Caixa Tarragona i Caixa Manresa inicien  avui la comercialització conjunta del primer dipòsit d'estalvi, després que ahir les assemblees de les tres entitats aprovessin la seva fusió. Aquesta primera oferta conjunta és una mostra de la coordinació de les tres entitats i del grau d'avenç de la seva integració.

El nou Dipòsit Vitamina és un dipòsit estructurat que garanteix el 100% del capital invertit i ofereix la possibilitat d'obtenir una atractiva rendibilitat, abonable al venciment, calculada en funció de l'evolució del valor de les accions de cinc reconegudes companyies del sector farmacèutic, com són Novartis, Roche, Glaxosmithkline, Sanofi-Aventis i Merck.

El rendiment del dipòsit i la seva data de venciment es determinen d'acord amb la variació de la cotització de les accions de totes cinc empreses respecte el seu valor a data 7 de juliol de 2010, que té la consideració de "valor inicial de referència".

D'acord amb la mecànica establerta, la rendibilitat pot arribar a ser:
  • Si al final de juny de 2011 el valor de totes les accions és igual o superior al 120% del valor inicial, s'abonarà un cupó del 4% (4,00% TAE) i es cancel·larà el dipòsit en data 08/07/2011.
  • Si no és així, el dipòsit continuarà fins a final de juny de 2012, moment en que si el valor de totes les accions és igual o superior al 120% del valor inicial s'abonarà un cupó del 10% (4,87% TAE) i es cancel·larà el 09/07/2012.
  • En cas que això no passi, el dipòsit continuarà fins a final de juny de 2013, quan, si el valor de totes les accions és igual o superior al 120% del valor inicial, s'abonarà un cupó del 24% (7,43% TAE), si és igual o superior al 110% es pagarà un cupó del 15% (4,76% TAE), si és igual o superior al 100% el cupó serà del 8% (2,60% TAE) i si és igual o superior al 95% es pagarà un cupó del 2% (0,66% TAE) i es cancel·larà definitivament el dipòsit. En cas que el valor final estigui per sota del 95% a final de juny de 2013, es cancel·larà el dipòsit en data 08/07/2013 sense abonament de cupó.
De forma complementària a la inversió en el Dipòsit Vitamina, s'ofereix als clients la possibilitat d'invertir un import anàleg en un dipòsit a 18 mesos que garanteix el 100% del capital invertit i ofereix una rendibilitat fixa del 6% al venciment, el que suposa una TAE del 3,9%. El Dipòsit 6% s'ofereix també com a inversió al diner nou que provingui de fora l'entitat  

Aquesta combinació de productes està adreçada a persones que volen obtenir una major rendibilitat global del seu estalvi, sense arriscar el capital, però participant de les oportunitats que ofereixen els mercats borsaris i a aquelles que volen diversificar la seva cartera d'inversions.