300 persones a la Diada Gastronòmica Intercultural

L'acte va comptar amb la presència del regidor de Cultura i Immigració, Ignasi Perramon, que va adreçar unes paraules als assistents

Redacció
18 de maig del 2010
576_1274164776DSC_5042
576_1274164776DSC_5042

Alguns dels plats elaborats en la diada gastronòmica. CNL

El claustre del Museu Comarcal del Bages va acollir, el passat dimecres 12 de maig a la tarda, la ja tradicional Diada Gastronòmica Intercultural que cada any organitza el Centre de Normalitació Lingüística Montserrat. L'acte va aplegar prop de 300 persones, entre alumnes dels cursos de català per a adults i participants del programa Voluntariat per la llengua, que no es van voler perdre l'ocasió de tastar els suculents plats i begudes de diferents llocs del món preparats amb dedicació per tots ells.

També com cada any, l'acte va comptar amb la presència del regidor de Cultura i Immigració de l'Ajuntament de Manresa, Ignasi Perramon, que va adreçar unes paraules als assistents. Perramon va elogiar el sentit d'aquesta festa que intenta crear vincles entre les diferents cultures que hi ha a Manresa, i va animar tothom a passar-s'ho bé menjant i conversant.

Aquesta diada consisteix en una trobada d'alumnes dels cursos de català per a adults, juntament amb participants del programa Voluntariat per la llengua, per compartir una estona i conversar sobre les experiències que s'han anat acumulant. Cadascú porta un plat que ha preparat per compartir i donar a conèixer aixi la gastronomia de diversos indrets del món.

El Consorci per a la Normalització Lingüística, creat l'any 1989 com a òrgan territorial d'aplicació a Catalunya de la política lingüística del Govern, està format actualment per la Generalitat de Catalunya, més de 80 ajuntaments, 37 consells comarcals i la Diputació de Girona. El Consorci desenvolupa estratègies i accions per garantir l'extensió territorial del coneixement i l'ús de la llengua catalana.

El CNL Montserrat, que té la seu a la ciutat de Manresa, té abast supracomarcal i l'integren els consells comarcals de l'Anoia, el Bages, el Berguedà i la Cerdanya, i els ajuntaments de Berga, d'Igualada i de Manresa.