Objectiu: millorar l'assistència al malalt oncològic

La Fundació Althaia i el Consorci Hospitalari de Vic han organitzat unes jornades per ajudar a consolidar la relació amb els professionals de l'atenció primària

per Redacció , 13 de maig de 2010 a les 20:48 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de maig de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Un moment de la jornada. Catpress

Aquest dijous a la tarda s'ha celebrat, a Món Sant Benet, la segona edició de les Jornades d'Oncologia a la Catalunya Central. Un dels principals objectius d'aquesta trobada professional ha estat estrènyer els vincles de col•laboració entre l'atenció primària i hospitalària, del Bages i Osona, per poder millorar l'assistencial integral als malalts de càncer.

Aquestes jornades, que han estat organitzades conjuntament per la Fundació Althaia i el Consorci Hospitalari de Vic, amb la col·laboració de l'atenció primària de la Regió Sanitària Catalunya Central, han comptat amb la participació d'uns 200 professionals de primària i especialistes en oncologia d'arreu de la Catalunya Central.

Els temes analitzats han estat treballats prèviament per professionals d'oncologia i de primària, els quals han detectat els aspectes que calia millorar. D'aquesta manera, s'han pogut presentar ponències molt pràctiques sobre qüestions que permetran oferir una millor atenció multidisciplinar al malalt oncològic. Concretament, s'han abordat qüestions com el maneig de la toxicitat dels tractaments de càncer a primària, el diagnòstic precoç de les malalties fora dels programes de cribratge, la unitat de càncer familiar, el seguiment del malalt oncològic a primària i la coordinació de pal·liatius, també a primària.

Totes aquestes ponències també han servit perquè els equips de primària puguin ampliar els seus coneixments en l'atenció del malalt de càncer tenint en compte que, en molts casos, ells són el seu referent.

La sessió magistral de les jornades ha anat a càrrec Dr. Josep Alfons Espinàs, coordinador de l'Oficina de cribratge de càncer del Pla Director d'Oncologia de Catalunya, qui ha exposta el pla del cribratge de càncer colorectal, el seu procés d'implantació a Catalunya i concretament a les comarques del Bages i Osona, que es preveu per a finals d'aquest any.

 

Participació