Dijous es presenta Equustur a les Valls del Montcau

També tindrà lloc la celebració de les primeres jornades de dinamització empresarial al voltant d'aquest projecte

Redacció
12 de maig del 2010
El proper dijous 13 de maig, a les 19:00 hores, tindrà lloc a l'edifici NEXE de Sant Fruitós de Bages, la presentació pública del programa de turisme eqüestre Equustur i la celebració de les primeres jornades de dinamització empresarial al voltant d'aquest important projecte.

El projecte Equustur és un programa Interreg IV – Sudoe que té com a objectiu enfortir la cohesió econòmica, social i territorial de les zones que l'integren mitjançant la creació d'un producte turístic eqüestre sostenible i respectuós amb el medi ambient. Així, es pretén impulsar el desenvolupament sostenible a través de la cooperació transnacional, augmentant el protagonisme dels municipis i les regions a través de la cooperació. En aquest projecte concret hi col•laboren 10 socis diferents: tres del sud  de França, un portuguès, dos d'Extremadura, un menorquí, un de Castilla-León i dos de catalans, el Consorci de Turisme del Vallès Occidental i el Consorci per a la promoció turística de les Valls del Montcau.

El projecte Equustur es va iniciar el juny del 2009 amb una primera fase en què, entre d'altres tasques, es van establir les bases per la realització d'un manual que permetés dissenyar la ruta de turisme eqüestre.

En aquests moments iniciem la segona fase: disseny de les rutes segons determina el manual de l'Equustur i contacte amb els agents socials interessats de cada zona. El proper dijous es presentarà el programa i es realitzaran les primeres jornades de dinamització empresarial amb els representants dels municipis que conformen el Consorci per a la promoció turística de les Valls del Montcau: Mura, Navarcles, el Pont de Vilomara i Rocafort, Sant Fruitós de Bages i Talamanca.

El projecte Equustur està finançat a càrrec de la subvenció dels Fons Feder, amb el programa Interreg IV B-SUDOE, de la Unió Europea.