Fundació Althaia i el C.H. de Vic: segones jornades d'atenció primària i oncologia

Redacció
10 de maig del 2010
El proper dijous, 13 de maig, se celebraran les segones Jornades d'Oncologia a la Catalunya Central, organitzades conjuntament per la Fundació Althaia i el Consorci Hospitalari de Vic, amb la col·laboració de l'atenció primària de la Regió Sanitària Catalunya Central. Tindran lloc a Món Sant Benet, a partir de les 16.00 hores i està previst que hi participin uns 200 professionals de primària i especialistes en oncologia d'arreu de la Catalunya Central.

L'objectiu principal d'aquestes jornades és consolidar la relació entre l'atenció primària i l'hospitalària de les comarques del Bages i Osona per tal d'assegurar la continuïtat assistencial i el seguiment dels malalts de càncer.

Durant aquesta trobada professional es tractaran temes com el maneig de la toxicitat dels tractaments a primària, el diagnòstic precoç fora dels programes de cribratge, la unitat de càncer familiar, el seguiment del malalt oncològic a primària i la coordinació de pal•liatius, també a primària.

Cal destacar la presència del Dr. Josep Alfons Espinàs, coordinador de l'Oficina de cribratge de càncer del Pla Director d'Oncologia de Catalunya, qui farà una sessió magistral sobre el cribratge de càncer colorectal.