Adéu a un mur històric

Enderroquen el mur de teixits "Santo Domingo" per fer arribar el passatge Predicadors a la carretera de Cardona

Redacció
10 de maig del 2010
576_12734995412010_05_10_murcarreteracardona
576_12734995412010_05_10_murcarreteracardona

Els operaris enderrocant el mur. Ajuntament Manresa

Els treballs per obrir un nou itinerari per a vianants entre la carretera de Cardona i el carrer del Cós a través del passatge Predicadors ja es deixen notar. En concret, aquest dilluns s'ha portat a terme l'enderroc del mur que hi havia entre la carretera de Cardona i el passatge Predicadors. Tot i això, encara no s'hi podrà circular perquè s'hi ha de construir una escala.

Recordem que el tram del passatge Predicadors que dóna al carrer del Cós deixarà de ser un cul de sac per als vianants. Una escala salvarà el desnivell entre la carretera de Cardona i el passatge i, d'aquesta manera, s'obrirà un nou itinerari entre la carretera de Cardona i el carrer del Cós.

Aquesta intervenció està vinculada a les obres de construcció d'habitatges de la Muralla de Sant Domènec properes al Consell Comarcal del Bages, ja que per la part posterior confronten amb el passatge Predicadors. El projecte inclou la pavimentació del tram final del passatge -el situat entre l'edifici d'habitatges i la carretera de Cardona-, l'enderroc del mur de la carretera de Cardona i la construcció d'una escala metàl•lica per salvar el desnivell entre el passatge i la carretera. Per sota de  l'escala es mantindrà la porta existent d'accés al torrent dels Predicadors.

La pavimentació serà de formigó amb una rigola central per a la recollida de l'aigua pluvial i dues franges laterals amb peça prefabricada de formigó. La superfície que es pavimentarà és de 270 m2.