Geli anuncia accions per prevenir problemes d'alteracions de conducta

Avui s'ha acabat el I Congrés Estatal d'Alteracions de Conducta que han organitzat la Fundació Althaia i Ampans i que ha convocat 700 professionals

Redacció
08 de maig del 2010
576_1273335764congres_conducta_08052010
576_1273335764congres_conducta_08052010

Un moment del congrés. Catpress

La consellera de Salut, Marina Geli ha anunciat aquest migdia que la Generalitat incrementarà els recursos per aconseguir prevenir alteracions de conducta, com la violència, que, en ocasions, es manifesten sense que hi hagi cap malaltia mental. Les accions que es portaran a terme quedaran integrades al Pla director de Salut Mental i Addiccions. La consellera ha valorat positivament la proposta d'atenció integral que es fa des del I Congrés d'Alteracions de Conducta que s'ha celebrat des de dijous a Món Sant Benet i que ha servit per posar de manifest que situacions de violència, agressivitat o obsessió s'han d'afrontar molt més enllà de l'atenció al serveis de salut mental.

Geli ha dit que les persones amb alteracions de conducta "s'han de veure com un tot i hem de demostrar que Catalunya té fortaleses per prevenir-les". La consellera de Salut ha afirmat, aquesta tarda, a la cloenda del Congrés que ha organitzat la Fundació Althaia Xarxa Assistencial de Manresa, i Ampans, entitat referent en atenció als discapacitats intel·lectuals, que un nou estudi posa de manifest que un 7% dels adolescents catalans conviuen amb simtomatologies de problemes de caràcter mental derivades d'hiperactivitat, trastorns adaptatius o addicions, sobretot per consum de drogues.

Bona part de l'èxit del Congrés d'Alteracions de Conducta, amb més de 700 participants de tot l'estat, ha estat la capacitat de tractar els trastorns de comportament des de la vessant de la salut, però també de l'educació i el recursos socials.

El Congrés que se celebrarà cada dos anys també ha estat la seu del lliurament dels premis d'investigació que convoca l'entitat Ampans relacionats amb la Discapacitat Intel·lectual.