Fem Manresa acusa Vox de dir-los «maricón, rojo, chusma...» quan intervenen en el ple

Els anticapitalistes demanaven al govern que no permetessin escrits "neonazis" d'aquesta formació a la revista municipal

La regidora de Vox Inmaculada Cervilla darrere del regidor de Fem Manresa, Jordi Trapé, tots dos en primer pla
La regidora de Vox Inmaculada Cervilla darrere del regidor de Fem Manresa, Jordi Trapé, tots dos en primer pla | Pere Fontanals / Arxiu
28 de març del 2024
Actualitzat a les 17:57h
El regidor de Fem Manresa Jordi Trapé ha acusat la regidora de Vox Inmaculada Cervilla d'insultar-lo amb expressions com "maricón, rojo o chusma" cada cop que, en el ple, demanen la paraula per parlar de la formació d'extrema dreta o per qüestionar la unitat d'Espanya. Jordi Trapé ho va explicar en el ple del passat dijous després que, tenint l'ús de la paraula, acomiadés la regidora amb un "a veure si no tornes", quan marxava gairebé al final de la sessió, i es generés un murmuri a la sessió.

La denúncia de Trapé va tenir lloc gairebé a les acaballes del ple, a l'apartat de precs i preguntes, quan els anticapitalistes qüestionaven que el govern municipal hagués permès escrits "neonazis" de la formació d'extrema dreta a la revista municipal L'Apuntador.

Després de l'explicació de Trapé, l'alcalde Marc Aloy va demanar-li al regidor que si tornava a passar l'avisés, perquè amb el micròfon aturat "des d'aquí no la sento". Cervilla s'asseu just darrere de Trapé, en un extrem de la disposició dels regidors del ple.
 

Teoria del Gran Reemplaçament

Concretament, el regidor assenyalava que l'últim article escrit per Vox a l'apartat dels grups municipals de la revista, "segueix fil per randa la Teoria del Gran Reemplaçament" o "genocidi blanc", popularitzada per primera vegada "pel supremacista blanc David Lane", membre del grup terrorista The Order i del Ku Klux Klam.

La portaveu del govern municipal, Mariona Homs, va respondre que van consultar els serveis jurídics de l'Ajuntament que van descartar que l'escrit pogués ser valorat com a "delicte d'odi" i que cabia emmarcar-ho dins la "llibertat d'expressió". "En el moment que proposin un escrit que suposi un delicte, serem els primers en portar-ho als jutjats", va assegurar la regidora.