Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles

La jornada comptarà amb diverses accions formatives i divulgatives

Renaturalització del pati de l'escola La Font
Renaturalització del pati de l'escola La Font | AjM
Nació
28 de març del 2024
Actualitzat a la 13:02h
Manresa celebrarà el dijous 4 d'abril una jornada de renaturalització d'espais i entorns educatius, una acció per conèixer els beneficis de transformar els patis de les escoles en espais verds, sobretot tenint en compte el context actual de canvi climàtic. La jornada, emmarcada en el programa Patis pel clima es durà a terme en diversos espais de la ciutat i comptarà amb accions formatives i divulgatives.

La jornada començarà a 3/4 de 12 del migdia amb una formació adreçada a l'alumnat de l'Escola Agrària de Manresa i a mestres de primària de la comarca del Bages. La sessió titulada Dinamitzador/a d'espais educatius renaturalitzats es realitzarà a Can Poc Oli a càrrec de Berta Castella, educadora ambiental de l'Escola Agrària Manresa, i de Maia del Tento, arquitecta del col·lectiu El globus vermell. A la tarda, les persones assistents a la jornada visitaran l'escola Sant Ignasi per conèixer de primera mà el projecte de transformació del seu pati.

A 2/4 de 7 de la tarda, la sala d'actes de l'Institut Lluís de Peguera acollirà la sessió Beneficis i reptes de la renaturalització d'espais i entorns educatius, on experts en disseny, salut i medi ambient exposaran les seves mirades sobre la introducció de la natura als patis. La sessió comptarà amb l'assistència del regidor d'Acció Climàtica i Educació de l'Ajuntament de Manresa, Pol Huguet. Una hora més tard, s'iniciarà una taula rodona en la qual també intervindran Mamen Artero, arquitecta d'El globus vermell, Mònica Ubalde, biòloga de l'Institut de Salut Global de Barcelona, representants de comunitats educatives de la ciutat i representants de l'Escola Agrària de Manresa. La jornada acabarà amb la inauguració de l'exposició Renaturalització d'espais i entorns educatius. Eina de resiliència urbana que quedarà exposada a l'Institut Lluís de Peguera fins al 14 d'abril.

La jornada organitzada pel col·lectiu El globus vermell, compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Manresa i l'Escola Agrària de Manresa.