Aquest és el cartell del FABA de Manresa 2024

Drea, El Buen Hijo, Melenas, Renaldo & Clara, Júlia Colom, Rebe o Kimberley Tell són algunes de les propostes artístiques que el Festival proposa per enguany

El mes de maig torna el FABA a l'Anònima
El mes de maig torna el FABA a l'Anònima | Sota Terra Estudi
Nació
27 de març del 2024
Actualitzat a les 15:05h
El Festival Artístic del Barri Antic de Manresa (FABA) ha anunciat el cartell complet que omplirà el recinte de l'Anònima del 5 a l'11 de maig, una edició que revisa i dona especial valor als orígens del festival, però que mira lluny amb l'activació de diversos projectes d'activitat permanent.
 
Un any més la fàbrica es convertirà en un centre artístic per tota mena de disciplines al llarg de la setmana, una programació que abraça tota mena de disciplines i àmbits artístics que permet gaudir, com sempre, de la cultura en el seu estat més pur.
 
L'edició 2024 s'estrena amb una jornada inaugural completíssima. S'engegarà el diumenge 5 de maig amb una activitat comunitària a càrrec de Cinta Tort, un berenar popular per apropar-nos a la cuina des d'una exploració performativa. Seguidament arribaran tres propostes musicals de luxe. L'artista manresana Aina presentarà el seu primer EP, cançons íntimes i vulnerables. Júlia Colom presentarà el seu primer disc Miramar, una veu única, un directe impecable i una mirada a la tradició balear sense complexos. Tancaran la jornada els també manresans Aina & Eric, una proposta de joc i exploració on tenen cabuda diferents instruments i estils. Bones energies, Groove i moments de llagrimeta.
 

El FABA de dilluns a divendres

Entre setmana l'activitat prendrà lloc als garatges de l'Anònima, on s'instal·larà el ja conegut com a FABAr. Cada vespre tindrà lloc una activitat artística i durant tota la tarda es podrà visitar l'exposició de fotografia oberta al públic Yo si me sueño me sueño así, de Júlia de Carpio, una reflexió de retrat i paraula per entendre la relació i vivència entre les dones i la cirurgia estètica. Entre setmana, doncs, el FABA acollirà les actuacions de Barjaula Travesti, una performance Drag KingKuir des de la denúncia política, l'humor i el dramatisme, la manresana Aradia unirà la música i la pintura en un diàleg carregat d'emoció. Gerard Normal presentarà el monòleg Coses estranyes que passen a Manresa i els manresans Amor en Júpiter donaran la mà al seu projecte artístic, l'equilibri perfecte de força i tendresa, capes d'instruments i sintetitzadors cuidats al mínim detall. INGRVVIDV farà sonar Deconstructed Club, techno, breakbeat i bass music. Un moment d'evasió i victòria.
 
A més entre setmana també es duran a terme diverses activitats de reflexió, conversa o pensament com la visió de Blau Piqué i la seva experiència en el món Drag o la xerrada sobre cultura Ballroom per part de Jayce, la Spanish Mother de l'Elite Kiki House of Bodega i membre de la Internacional Gorgeous House of Gucci. També es rebrà al col·lectiu d'arts escèniques Papeles Manifesto, per parlar del seu interessant recorregut pel món artístic, i es parlarà sobre l'activitat permanent engegada aquest any per part del FABA, quins són els projectes que treballa avui dia i com és construir per al festival una producció pròpia.
 

Jornada central del FABA

El dissabte 11 de maig serà la traca final del festival. Més de dotze hores de cultura, música, gastronomia i art. El FABA acollirà les actuacions musicals de la Dj DREA, una pionera en l'àmbit internacional amb una forma única d'enfocar els seus sets, el grup madrileny El Buen Hijo, efervescent i apassionat, en cerca de les cançons de pop perfectes, des d'Iruña el pop atemporal on ressona el C86 de les Melenas, el retrobament amb Renaldo & Clara, un dels grups més importants del panorama català, que ens parlen gairebé de tots els estats de l'amor, els embolics dolços, amargs, ridículs i sobretot vertaders de la madrilenya Rebe i el bedroom pop i neo soul d'una artista amb totes les lletres, Kimberley Tell. També es podrà gaudir de la representació d'artistes de l'escena local, emergent, amb força i de km 0 amb les estrenes del format intimista de guitarra i veu de Buds, l'elaboració casolana i de caràcter humorístic de Dirty Pulido i Sadboys, cares ja conegudes de l'escena manresana unides per veure'ls rebentar els nostres timpans a casa.
 
També es comptarà amb artistes visuals i plàstics de la Llotja de creació com Ari Cano, Gisela Mart, Júlia de Carpio, Joana Carrascosa i Roger Romagosa. I l'actuació musical complementària de The Missing Leech, l'antifolk del Bages. Durant tot el dia es podrà gaudir de la música dels Dj Cucafera, Les Curlis, Mesa Caliente i Noah!!.

NacióManresa és el mitja oficial del FABA.