Josep M. Massegú exposa els seus paisatges a Las Vegas de Manresa

La mostra recull un conjunt de pintures de creació recent inspirades en diverses ciutats que formen part del seu univers vivencial

Josep M. Massegú amb part de la seva obra al Las Vegas
Josep M. Massegú amb part de la seva obra al Las Vegas | GREHVAT.0
Nació
27 de març del 2024
Actualitzat a la 13:26h
L'artista Josep M. Massegú exposa un col·lecció de paisatges urbans a l'històric establiment Las Vegas de Manresa, on va tenir lloc la fundació del Cercle Artístic de Manresa

Després de l'exposició de Marc Camps, el cèntric restaurant manresà ha inaugurat aquesta Setmana Santa una exposició del veterà pintor manresà Josep M. Massegú, pregoner de la Festa de la Llum enguany i membre de l'agrupació Art Viu que aquests dies també protagonitza una mostra commemorativa a l'Espai7 del Casino. Nascut a Manresa l'any 1942, Massegú és un dels pintors amb una trajectòria més dilatada i prolífica de la capital bagenca. Amb divuit anys, va iniciar la seva formació a l’acadèmia del pintor Estanislau Vilajosana, culminant-la posteriorment a l'Escola de Belles Arts Sant Jordi. Al llarg de la seva trajectòria, ha format part de nombrosos col·lectius artístics, com ara el Cercle Artístic, l’agrupació Art Viu, el Grup 13 i Quaderns de Taller, entre d’altres. Així mateix, durant molts anys també va exercir la docència artística al Col·legi La Salle de Manresa. 

Ha cultivat tant el gènere del paisatge com el bodegó i la figura, valent-se principalment de la pintura a l’oli i les tècniques mixtes. La seva obra transcendeix l’herència impressionista per tal d’endinsar-se en un camí de reflexió estètica d’arrel figurativa que parteix dels moviments postimpressionistes i de les Primeres Avantguardes. No endebades, ha merescut nombrosos guardons i reconeixements, principalment als Salons de Tardor i al Concurs d’Artistes Manresans. Així mateix, ha realitzat una trentena d'exposicions individuals i un centenar de mostres col·lectives, a més a més de col·laborar en la difusió artística amb nombrosos escrits i comissariats d’exposicions de col·legues i amics.

La mostra que ofereix Las Vegas recull un conjunt de pintures de creació recent inspirades en diverses ciutats que formen part de l'univers vivencial del pintor. Es tracta d'una sèrie de tècniques mixtes que recreen plàsticament diferents ambients urbans passats pel sedàs del record del seu creador. L'exposició podrà visitar-se fins el proper mes de juny.