Cinquanta músics acompanyaran la Macarena durant la Processó de Divendres Sant a Manresa

El programa de la jornada principal de Setmana Santa repeteix pasos, actes i recorregut pel Barri Antic de la ciutat

La Verge de la Macarena reverencia el Sant Crist a la creu durant l'«Encuentro» a les portes de la Seu
La Verge de la Macarena reverencia el Sant Crist a la creu durant l'«Encuentro» a les portes de la Seu | Pere Fontanals / Arxiu
27 de març del 2024
Actualitzat el 28 de març a les 7:39h
L'Hermandad Nuestra Señora de la Esperanza Macarena estarà acompanyada durant la Processó de Divendres Sant de Manresa per una banda de cinquanta músics de l'Agrupació Musical Verge de la Serra de Santa Coloma de Gramenet, en un sol pas que, per ell mateix, agruparà un centenar llarg de persones entre portants, acompanyants i madrines. En total, la Processó tindrà més de tres-cents participants.

La Processó de Divendres Sant de Manresa comptarà amb la participació de les mateixes confraries que l'any passat i seguirà el mateix recorregut, consolidant l'eliminació del pas pel primer tram del Passeig i pel carrer Guimerà que es va prendre fa tres anys. Per ordre, estarà formada per l'ACR Armats de Manresa, el pas del Natzarè, l'Associació Reparadora i Cultural de Pius IX amb el Cós de Portants del Sant Crist, l'ACR Recuperació Dansa de la Mort amb el pas de la Bona Mort, el pas i penó de la Congregació de la Verge dels Dolors, el pas del Sant Sepulcre de la Confraria de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist, la Presidència portant la relíquies de la Santa Espina, i tancarà la comitiva el pas de l'Hermandad Nuestra Señora de la Esperanza Macarena, que anirà acompanyada de les madrines i la banda musical.

El recorregut de la Processó començarà a les 8 del vespre a la baixada de la Seu, i continuarà pel carrer Vallfononollosa fins a la plaça d'en Creus, el carrer de les Piques, la plaça Llisach, el passeig de la República, el carrer Talamanca, la plaça Gispert, el carrer Camp d'Urgell fins a la plaça Valldaura, el carrer Urgell, la plaça Anselm Clavé, el carrer de Sant Domènec fins a la plaça Fius i Palà, el carrer del Born, la plana de l'Om i l'inici del passeig de la República fins a la plaça Llisach, des d'on s'arribarà a la Basílica de la Seu pel mateix recorregut de l'inici: carrer de les Piques, plaça d'en Creus, carrer Vallfonollosa i baixada de la Seu. Durant el recorregut, la Policia Local de Manresa anirà tallant al trànsit de vehicles els carrers per on passi la Processó.
 

Divendres Sant dens d'activitat

Com és habitual, el Divendres Sant serà la jornada central dels actes de Setmana Santa de Manresa. Al matí, a partit de les 10, el pas de la Confraria del Natzarè s'exposarà a Ca la Buresa, a la plaça Fius i Palà. El de la Bona Mort serà a la Casa Rius - Pastor, a l'inici del carrer Jaume I, a partir d'aquest dijous. El pas de l'Esperanza Macarena, per la seva part, es pot visitar des del passat 16 de març a l'interior de la Basílica de la Seu. A partir de les 11 del matí, l'Associació Reparadora de Pius IX i Cos de Portants del Sant Crist organitzaran el Solemne Via Crucis a la Basílica de la Seu.

Ja a la tarda, a les 6, la plaça Sant Domènec acollirà el ball de la Dansa de la Mort a càrrec de la Confraria de la Bona Mort. Des d'aquest punt partirà el trasllat del pas del Natzarè fins a la Basílica de la Seu. A la mateixa plaça, a les 7, es portarà a terme la presentació d'Honors del Maniple dels Armats de Manresa al Governador de la Minorisa Romana.

La Processó de Divendres Sant

A les 8 del vespre hi ha previst l'inici de la Processó de Divendres Sant des de l'entrada de la Seu. Just a aquella hora, l'Agrupació Musical Verge de la Serra i els Armats arribaran a la Seu i faran el tradicional Notice Templum (Avís al Temple) del Capità Manaia, i l'Apertio Templum, amb Salutat dels Arrengladors de la Processó just abans de la sortida dels passos des de l'interior del temple.

Durant el recorregut, els Armats faran evolucions a les places Valldaura i Fius i Palà, la Dansa de la Mort a la sortida i arribada a la Seu i a la plaça Gispert, i també hi haurà cant de saetes a la sortida i l'arribada a la Seu. Un cop davant del temple, la Verge de l'Esperança Macarena i el Sant Crist de l'Associació Reparadora Pius IX protagonitzaran l'emotiu Encuentro per tancar la Processó.

L'organització calcula que la Processó tindrà una durada de tres hores llargues, de manera que els Armats seran de tornada a la Basílica sobre les 11 de la nit i el pas de l'Esperanza Macarena ho farà mitja hora més tard, a 2/4 de 12 de la nit.