La presó de Lledoners treu de les feines de cuina els interns condemnats per homicidi

Arran del crim d'una cuinera a la presó de Mas d'Enric ara fa deu dies a mans d'un pres que hi ajudava

Accés al CP Lledoners de Sant Joan de Vilatorrada
Accés al CP Lledoners de Sant Joan de Vilatorrada | Gemma Aleman
26 de març del 2024
Actualitzat a les 15:08h
La direcció del Centre Penitenciari Lledoners de Sant Joan de Vilatorrada ha decidit reubicar en altres espais productius de la presó els interns condemnats per homicidi que fins a dia d'avui ajudaven a les tasques de la cuina. La decisió ha estat presa arran de l'homicidi, ara fa deu dies, d'una cuinera al Centre Penitenciari de Mas d'Enric a mans d'un pres que hi ajudava i que posteriorment es va suïcidar. Aquest fet ha provocat nombroses protestes entre els funcionaris.

Els treballadors del centre penitenciari bagenc han agraït aquesta decisió, però han volgut destacar que el Departament "no ha portat a terme cap canvi des de l'incident".
 

Agressió greu aquest cap de setmana

El Centre Penitenciari Lledoners ha viscut aquest cap de setmana una nova agressió d'un intern a un treballador del centre, que hauria pogut acabat de forma tràgica, si el funcionari no hagués dut l'equip d'intervenció.

Segons han explicat fonts sindicals, l'intern va ser traslladat al mòdul de seguretat després que busqués conflictes amb els interns, i un cop allà va trencar una finestra i quan els funcionaris van intervenir, amb el vidre va intentar clavar-li a un d'ells que anava protegit per l'equip d'intervenció. No obstant això, el treballador del centre va resultar ferit pel vidre en una ma.