La Mare de Déu de Joncadella haurà voltat per mig Bages abans de l'Aplec de Dilluns de Pasqua

Durant tres dissabtes haurà passat per una vintena de parròquies per commemorar el 75è aniversari de la seva entronització

Altar de la Mare de Déu del Roser al Santuari de Joncadella
Altar de la Mare de Déu del Roser al Santuari de Joncadella | Cedida
25 de març del 2024
Actualitzat a les 15:11h
La Mare de Déu de Joncadella passarà el proper cap de setmana a la Basílica Santa Maria de la Seu abans de sortir dilluns al matí en ruta fins al Santuari on es portarà a terme, un Dilluns de Pasqua més, l'Aplec de Joncadella. Abans, el proper dissabte completarà un recorregut per una vintena de parròquies de mig Bages per commemorar el 75è aniversari de la seva entronització.

Dissabte sortirà al matí de la parròquia de Sant Miquel de Castellgalí i, a Manresa, passarà per Crist Rei i Mare de Déu del Carme fins acabar el recorregut a la Seu, on farà dues nits fins a dilluns al matí.

La ruta va començar fa dos dissabtes des de Sant Salvador de Guardiola. Des d'allà va continuar per les esglésies de Salelles, la Mare de Déu del Roser del Xup, Sant Joan de Vilatorrada, Fonollosa, Fals, Sant Martí de Torroella, Súria, Sant Mateu de Bages i Callús. Aquest dissabte passat, la ruta ha continuat per Santpedor, Castellnou de Bages, Balsareny, Sallent, Cabrianes, Artés, Navarcles i Sant Fruitós de Bages.
 

I Dilluns de Pasqua, Aplec de Joncadella

Dilluns al matí, des de la Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa, la Mare de Déu arribarà al Santuari de Joncadella. on es portarà a terme l'Aplec, sobre 2/4 de 12. Abans, a les 8 del matí es portarà a terme el repic de campanes i a 2/4 de 9 començarà l'esmorzar de germanor amb botifarres i torrades i cantada de caramelles.

A les 11 del matí tindrà lloc la solemne eucaristia, que serà presidida pel bisbe de Vic, Romà Casanova, i concelebrada per preveres de la diòcesi. La Coral Romança acompanyarà els cants i oferirà un concert un cop acabat l'ofici. A la sortida del Santuari es farà l'ofrena dels ramells de farigola. A 2/4 d'1 del migdia l'Esbart la Verbena de Sant Joan de Vilatorrada oferirà una actuació.

Ja a la tarda, a les 5 es portarà a terme la pregària Mariana, i mitja hora més tard arribaran les sardanes, a càrrec de la Cobla Súria. L'Aplec s'acomiadarà amb el Cant dels Adeus acompanyats per la Cobla Súria, amb una rotllana sardanística de germanor.