Josep Vives: «La justícia esportiva està igual que el 1998»

Declaracions del president després de la resolució del jutge únic descartant el recurs del Suzuki - Barça. El club té deu dies per recórrer al comitè d'apel·lació de la FEB

Xavier Sucarrats Palà
05 de maig del 2010
576_1272308324P1050265
576_1272308324P1050265

Josep Vives en una imatge de quan es va presentar el recurs. Bàsquet Manresa

S'ha fet esperar però finalment Juan Ramón Montero Estévez, jutge únic de l'ACB, ha desestimat el recurs que el Suzuki Manresa va interposar pel desenvolupament del partit entre el club manresà i el Regal Barça. Una aturada del cronòmetre va permetre Roger Grimau capturar un rebot i forçar una pròrroga que va donar la victòria al conjunt blaugrana. El jutge únic argumenta la seva decisió en que "els fets esdevinguts en el partit entre ambdós equips no són constitutius d'infracció disciplinària, sense poder entrar a judicialitzar les actuacions realitzades pels àrbitres en aplicació de les funcions encomanades a aquests, pel que manca de competència per atendre el recurs presentat". Sens dubte aquesta era la decisió més fàcil un cops tots dos equips han aconseguit els seus objectius.

Hores més tard de conèixer-se la resolució, Josep Vives, president del Suzuki Manresa, compareixia en ronda de premsa i declarava la intenció del club d'acudir al comitè d'apel·lació. Vives mostrava la seva decepció al considerar que "les proves que vam presentar són irrefutables i, per tant, ha quedat clar que l'aturada del cronòmetre no va ser deguda a cap avaria, sinó a una errada del cronometrador i a una manca de supervisió del comissari de taula". Vives també ha mostrat la seva decepció vers una situació que perjudica la credibilitat de l'ACB. El màxim mandatari manresà ha lloat l'evolució que la competició ha experimentat els darrers deu anys però que "en matèria de justícia esportiva estem igual que el 1998". Josep Vives feia referència als fets viscuts pel club manresà a la pista d'Estudiantes.

El termini per a presentar el recurs davant el comitè d'apel·lació de la Federació Espanyola és de deu dies hàbils.