Els artistes dels Jardins de Llum omplen el Centre Històric de públic

La Festa de la Llum 2024 viu el seu primer èxit de convocatòria amb vint-i-vuit obres efímeres i dos punts d'art que es podran tornar a visitar diumenge

Quatre de les més de trenta propostes artístiques dels Jardins de Llum 2024
Quatre de les més de trenta propostes artístiques dels Jardins de Llum 2024 | Pere Fontanals
17 de febrer del 2024
Actualitzat el 18 de febrer a les 15:58h
El Centre Històric de Manresa s'ha omplert de públic aquest dissabte, com en les grans ocasions, per viure i veure la desena edició dels Jardins de Llum que han aplegat vint-i-vuit obres efímeres i dos punts d'art, a l'Espai Plana de l'Om i al Cercle Artístic de Manresa. Ha estat el primer acte massiu de la Festa de la Llum.

D'obres n'hi han hagut de tots els gustos i totes les mides, des del Gall, gallina o pollet, que ha cobert tota la zona ajardinada del Parc de la Seu, fins a una formigonera amb miralls incrustats que reflectien la llum. També dos videomappings, al nou punt del pati de Sant Andreu i a l'esquena del Carme des de la plaça Europa, aquest a ritme de música.

Les propostes artístiques que es poden veure són molt variades i amb fonts d'inspiració molt diverses que passen, entre moltes altres, per aurores boreals i capvespres, per quadres de Picasso i Banksy i per éssers mitològics com les dones d'aigua, però també per temes ben actuals com la manca d'aigua i la recent pandèmia de la Covid. També hi ha diversitat de formats i disciplines amb instal·lacions estàtiques, creacions interactives, actuacions, projeccions, etc.
 

Entre les propostes, n'hi ha de creadors locals de talent com Marc Antoni Malagarriga i Ariadna Torres-Giménez que presenten Epitafi de les males herbes, un text luminescent als graons de les escales de la Seu, o Txema Rico amb Quadres d'una exposició, un recorregut interactiu al pati de l'Anònima. També s'hi poden veure les obres d'artistes de renom internacional com ara Kazue Taguchi que exposarà Llum d'onada 2024 al carrer del Balç; David Oliva amb WATT, una mostra sobre l'electrificació de les ciutats a la Nau de L'Anònima, o Ester Fabregat, que amb Pòdia farà sorgir escultures inflables de les finestres de la Sala Gòtica de la Seu.

A Jardins de Llum també hi ha lloc per als centres educatius i entitats de la ciutat. Hi participen el Cercle Artístic de Manresa, alumnes de l'IES Font i Quer i de l'Institut Manresa SIS, la Federació d'Associació de Veïns de Manresa, la Xarxa de Biblioteques Veïnals de Manresa i L'Art de Viure de la Fundació Ampans.

Aquest diumenge, quan caigui el dia, qui no hagi tingut l'oportunitat de fer-ho dissabte, o qui vulgui repetir, tindrà, de nou, totes les obres a la seva disposició.