Roba un tràiler de cotxes i el condueix temeràriament fins al centre de Manresa

El conductor, que hauria robat el tràiler a Olesa, encara no ha estat detingut

ACN
03 de maig del 2010
Els Mossos d'Esquadra busquen un home que aquesta passada matinada hauria robat un tràiler que transportava cotxes a Olesa de Montserrat (Baix Llobregat). Després d'haver robat el camió, el conductor ha conduït de forma temeria per la C-55, ha entrat per la sortida sud de Manresa i ha causat desperfectes en diversos vehicles estacionats en carrers de la capital bagenca. Entre d'altres, s'ha emportat per davant un vehicle de la policia local que s'havia col·locat en un carrer per poder aturar el camió. El conductor s'ha vist forçat a aturar-se al carrer General Prim perquè el camió ha quedat bloquejat per l'estretor de la via. Allà al conductor ha baixat del vehicle i ha optat per donar-se a la fuga.

Quan faltaven vint minuts per les dues de la matinada, un conductor ha trucat als Mossos d'Esquadra per alertar que un camió que transportava vehicles de la marca Citroën circulava per la C-55 a l'alçada de Sant Vicenç de Castellet de forma temerària. Segons han confirmat fonts policials a l'ACN, entre d'altres, el conductor informava que el tràiler envaïa el sentit contrari. Una dotació dels Mossos s'ha dirigit a aquest punt i s'ha col·locat en paral·lel al camió amb indicacions perquè s'aturés. Aquest ha fet cas omís de les indicacions, ha fet cops de volant per fer fora de la carretera el vehicle policial i, finalment, s'ha desviat per la sortida de Manresa Sud que hi ha a la mateixa C-55.

Els agents dels Mossos han avisat la Policia Local de Manresa que el camió entrava a l'interior de la ciutat. Aquest ha entrat pel passeig del Riu, la Plaça Mil·lenari, el carrer Francesc Moragues, carrer Joan Vilanova, carrer Miquel Martí i Pol, carrer Lepant i carrer General Prim, on el camió ha quedat bloquejat. En aquests trams, el tràiler s'ha saltat semàfors, ha trencat retrovisors o ha fet destrossa en el voladís d'algun balcó a causa de l'estretor d'algun dels carrers. Després de quedar bloquejat, el conductor s'ha fugat perquè quan els vehicles policials han localitzat el cotxe hi havia la porta de la cabina oberta i ningú enlloc.

El camió s'ha emportat també un cotxe de la Policia Local que s'havia situat al mig del carrer Francesc Moragues per tal d'aturar la marxa del vehicle. Segons han explicat les fonts consultades, els agents han hagut de saltar al veure que ni situant el cotxe patrulla al davant, el conductor no aturava la marxa.

Els Mossos han tingut coneixement unes hores després que el tràiler havia estat robat mentre el conductor titular descansava i no era al vehicle. Fonts dels Mossos han explicat que continuen buscant el conductor.