Caixa Manresa posa al mercat el Global Fix

Es tracta d'un fons de renda fixa internacional que inverteix en actius de qualsevol país

Redacció
30 d'abril del 2010
Caixa Manresa acaba de posar al mercat el Manresa Global Fix, un fons de renda fixa internacional que inverteix en actius de renda fixa que cotitzen en mercats de qualsevol país, tant públic com privats i en qualsevol divisa. El fons no seguirà cap índex global i l'objectiu és aprofitar de la manera més òptima les altes rendibilitats que habitualment s'aconsegueixen invertint a terminis superiors a dos anys, una política que habitualment ofereix més bon comportament de la corba de tipus d'interès.

Es tracta d'un fons especialment adequat per a clients de perfil més aviat conservador que, en un entorn com l'actual, amb tipus d'interès baixos, estan interessats a destinar una part de la seva inversió a un fons que, tot i que té un risc més elevat que un fons tradicional, també ofereix millors expectatives de rendibilitat.

El producte es pot adquirir amb una aportació mínima de només 30 euros, i té un horitzó d'inversió recomanat de 2 anys. Un dels aspectes més rellevants d'aquest producte és que no estarà vinculat a cap índex global de renda fixa (benchmark), per la qual cosa el seu èxit es basarà en la gestió activa dels professionals de Caixa Manresa. Aquesta gestió activa s'entén com a recerca de valor en la renda fixa, tant en el mercat de crèdit com en el del deute públic, que actualment ofereixen grans oportunitats d'inversió.

Es tracta d'un fons amb molta flexibilitat i dinàmic, molt diferent de si estigués basat en un índex global de referència. Els gestors estan atents en tot moment per millorar la rendibilitat o reduir el risc de la cartera del fons. D'altra banda, com tots els fons d'inversió, està exempt de tributació fins al moment del reemborsament.