Vázquez i Rapado ofereixen un concert a Moià aquest dissabte

El concert pertany a la gira per a la Xarxa de Músiques a Catalunya

Redacció
29 d'abril del 2010
pilar vázquet,elisa rapado
pilar vázquet,elisa rapado
L'Auditori Sant Josep acollirà aquest dissabte 1 de maig, a les 21 h, un concert a càrrec del duo format per Pilar Vázquez (mezzosoprano) i Elisa Rapado (piano). La formació oferirà un programa que inclou obres de F. Schubert, J. Brahms, G. Mahler i R. Wagner.

Aquest serà el primer concert de la gira que el duo realitzarà per a la Xarxa de Músiques a Catalunya, que el portarà a actuar a diferents punts de la geografia catalana: l'1 de maig a Moià, el 14 de maig a Súria, el 15 de maig a Blanes, el 16 de maig a Fontcoberta i el 30 de maig a Palafrugell.

Pilar  Vázquez (León, 1977)  estudia piano i cant a la seva ciutat natal i posteriorment es trasllada a Madrid on obté els títols de professora superior de cant i professora superior de musicologia al Real Conservatori Superior de Música. Finalitza els seus estudis a l'Escola Superior de Cant de Madrid amb Ramón Regidor, José Luís Montoliú i Miguel Zanetti. Aconseguí el premi extraordinari fi de carrera Lola Rodríguez de Aragón. Ha actuat com a solista en nombroses ocasions. Ha tingut l'oportunitat de treballar sota la direcció de Víctor Pablo Pérez, Josep Pons, entre d'altres, i també amb orquestres com ara la Simfònica de Galícia, l'ONE, etc. Ha interpretat papers importants en òperes de Mozart, Verdi o Bernstein, i ha col•laborat amb compositors actuals com Sánchez Verdú del qual va estrenar l'obra Sombra del Paraíso a l'Auditori Nacional. Ha actuat en diversos festivals europeus com l'Europäisches Musikfest Münsterland (Münster, Alemanya).

Elisa Rapado (Zamora, 1978) cursa Història de l'Art i Història i Ciències de la Música a la Universitat de Salamanca, així com estudis musicals superiors de piano i música de cambra amb Lídia Stratulat i Claudio Martínez Mehner. El 2001 cursa un màster de música de cambra amb Georgi Fedorenko a l'Acadèmia Gnessin de Moscou i, gràcies a W. Rieger, descobreix la seva fascinació pel lied.  El 2009 supera les proves per estudiar a la Royal School of Music de Londres i a la Hochschule für Musik und Theater d'Hamburg. Els darrers anys ha participat en cursos especialitzats amb Thomas Quasthoff, Peter Schreier, Sarah Walter o Richard Stokes, gràcies a una beca de la Junta de Castella i Lleó. Ha rebut consells de pianistes com Badura-Skoda, Colom. A més d'acompanyar en recitals vocals, ha actuat com a solista i músic de cambra participant en programes culturals i festivals. És col•laboradora habitual de Diverdi i ocasional en d'altres revistes musicals. Des de 2002 és professora de piano i acompanyant de veu del Conservatori de Música de Lleó i des de 2006 és pianista acompanyant de cant al Curs Internacional Cordes et Pics que es celebra a Les Karellis (França).
Arxivat a