Sallas (CUP): «Mani qui mani, aquest procés no té aturador»

Redacció
24 d'abril del 2010

Sallas, CUP i Rull, CiU, en unamoment de la compareixença

Provisionals a les 13:00: prop de 7.000 manresans han votat

13:21 Resultats provisionals a les 13:00 per Manresa.Camprubí ha comentat que amb el cens normal estaríem en un 13,5% departicipació i que amb el cens ampliat amb els joves d'entre 16 i 18anys i els veïns extracomunitaris la participació se situaria en el10,7%.

13:16
Entrevista a Joan Ridao des deSantpedor a càrrec de Xavier Sucarrats.
Sobre la diada d'avui, el portaveu d'ERC a Madrid "Un milió depersones ja és un èxit organitzatiu. Podem estar molt satisfets que lagent pugui anar votar amb tota normalitat. El context és molt propicidesprés de la patacada que aquesta setmana amb tingut amb el TribunalConstitucional. Això és un estímul per a la gent per anar a votar".

Sobre l'impacte que pot tenir la no sentència del TC Ridao pensa que "Alnovembre quan va haver-hi notícies que hi hauria sentència, laparticipació va ser prou bona. Al febrer, no tan. I ara que hi torna ahaver consciència d'una sentència que pràcticament està feta i que sabemque serà molt dolenta i que acabarà evidenciant un xoc de legitimitatsentre la voluntat del poble català i el que puguin dir un tribunaldeslegitimat, crec que és un estímul que pot afavorir la participació".

El següent pas a seguir: "D'entrada, el primer pas és que tan elsindependentistes com els que no ho són, simplement els demòcrates, vagina votar. És un exercici democràtic de primer ordre Preguntar no és maiofendre. I deixar molt clar que una bona part del poble de Catalunya hadonat un cop de puny sobre la taula i ha posat al mig de l'agendapolítica el dret a decidir. I en segon lloc, aniria molt bé que elTribunal Constitucional acabés la seva feina i dictés la sentència quanabans millor. Perquè hi ha unes forces polítiques molt interessades enallargar el problema, en no interferir el debat les properes eleccionsamb el debat de l'Estatut. Aniria molt bé que els partits ens poguéssimdespullar i ensenyar les estratègies. Esquerra ho té molt clar i sipodem condicionar l'agenda política, el nostre compromís és plantejaruna consulta sobre el futur d'aquest país".


Joan Ridao en un moment de la sevacompareixença. Àlex Gómez Ribera

12:46 Denise Vieira, Tasio Erkizia i IñakiAgirrezabalaga, com a observadors internacionals, han fet la sevavaloració coincidint a destacar la importància democràtica del procésque suposa les consultes i la dificultat per part de l'estat espanyol dedonar resposta a un moviment que neix des de la base de la societatcivil.

Nota: Recordar refrescar la pantalla per carregar darreres actualitzacions fent F5 o clic al logotip de Manresainfo o Portada.


Denise Vieira, de Veu Pròpia, hadestacat la importància de participar

12:11 Compareixença d'Adam Majó, CUP, Ignasi Perramon,ERC, i Alexis Serra, CiU, que destaquen la gent que es veu pel carre iel caràcter democràtic de la consulta i aprofiten per preguntar-se onsón les altres formacions polítiques.

11:55 Pujada la Galeriade Fotos de les primeres hores de la consulta a Manresa i SantFruitós de Bages.11:29 Joan Puigcercós: Les consultesés un fenomen únic ja que no hi ha cap cursa que mobilitzi tanta gent itant voluntariat. Per el president d'ERC les consultes són un objectiuon gent diferent, més enllà del seu origen, considera que hi ha un espaide llibertat. Puigcercós ha volgut deixar clar als que encara creuen enla via estatutària que observin el fenòmen de les consultes. Unainiciativa que, segons Puigcercós, demostra que hi ha un gran nombre degent que creu que l'Estatut està esgotat.

11:29 Josep Huguet: Ha considerat el25 d'abril com un gran dia, on el país fa un pas endavant. S'ha declaratorgullós de ser republicà. Per Josep Huguet, les consultes, són unademostració de la Constitució espanyola està limitada democràticament ique les bases de l'Estat Espanyol no garanteixen una democràcia plena.Segons el conseller d'Innovació, ERC ha demostrat que l'autogoverncatalà no hi cap dins la constitució.

11:29 Arriben les primeres fotos de manera constant.

11:07 Compareixença conjunta de Lluís-Vidal Sixto, deCCOO, Imma Bellafont, de la Junta Nacional de Reagrupament, i MiguelEspejo, de la UGT, valorant molt positivament la jornada d'avui.

10:37 Laura Vilagrà, alcaldesa de Santpedor ipresidenta de Decidim.cat ha valorat la normalitat en l'obertura delscol·legis de tota Catalunya i la valentia de molts alcaldes que handonat suport a les consultes tot i l'amenaça d'inhabilitació. A nivellde Bages "és important que el 80% dels municipis hagin fet consultes"

10:12 Primera compareixença a la sala de premsa de laFUB. Josep Camprubí, portaveu de Manresa Decideix, ha valorat moltpositivament l'obertura dels col·legis i ha destacat que hi ha hagut mésde 3.000 vots anticipats. "La gent ha començat a caminar cap alscol·legis i la comissió de garanties ha començat a treballar", haafirmat.

9:50 Un equip de TV3 del programa "Tot un món" arriba ala FUB gravant el dia a dia de la Denisse, una manresana que va néixeral Brasil i del col·lectiu Veu Pròpia i que col·labora amb ManresaDecideix.

9:35 A aquesta hora hauria d'haver votat ja JosepHuguet, Conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, alcol·legi de l'ajuntament.


Votació a Sant Fruitós de Bages.Jaume Grandia

9:19 Una de les primeres votants, l'Anna de 86anys, ja era al col·legi instal·lat a la Fundació Universitària delBages vint minuts abans de les 9 del matí. Contenta de poder votar a laconsulta i poder decidir el futur del país, afirma que encara es sentvalenta per conduir i que diumenge passat va anar a missa en cotxe aBerga.

9:07 Arriben les primeres fotografies: Juli Sanclimens iLluís Guerrero votant a l'ajuntament. Fotografies provisionals.


Juli Sanclimens vota. Àlex Gómez Ribera (provisional)

08:52 Previsions pels propers minuts a Manresa. A les9:00 obertura dels col·legis. A les 9:05 votació de JuliSanclimens, exalcalde; Sor Lucía Caram,religiosa; Lluís Guerrero, metge i historiador. Totsells està previst que votin al col·legi de l'Ajuntament.

08:30 Situats a l'àrea de premsa que Manresa Decideixha habilitat a la FUB. No hi falta cap detall.

Setze municipis del Bages tindran jornada electoral aquest 25A: Aguilarde Segarra, Artés, Avinyó, Balsareny, Castellnou de Bages, Fonollosa,Manresa, Monistrol de Calders, Monistrol de Montserrat, Navarcles,Sant Fruitós de Bages, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Martí deTorroella, Sant Vicenç de Castellet, Santpedor i Súria. Manresainfoinicia una jornada completa de seguiment des de l'obertura delscol·legis fins al final del recompte i la publicació de resultats.



Segueix al minut la jornada del 25A des de ManresaInfo. A partir de 2/4 de 9 del matí, i fins coneguts els resultats passades les 9 del vespre transmetent en directe des de la sala de premsa de Manresa Decideix a la FUB.


8:30 Sala de premsa, encara buida


8:30 Les compareixences passaran per aquesta àrea


Lluís Guerrero vota. Àlex Gómez Ribera (provisional)



La Denisse, amb part de l'equip de "Tot un món" de TV3 a la porta de la FUB


Laura Vilagrà, presidenta de Deciddim.cat fent una anàlisi de l'obertura a Catalunya


Assumpta Sunyer, de la USTEC, durant la seva intervenció


Josep Camprubí fent la primera anàlisi


El conseller Josep Huguet votant a l'ajuntament


Sixto, Bellafont i Espejo durant els parlaments conjunts


Majó, Perramon i Serra durant la compareixença

Tasio Erquizia ha felicitat l'exercici democràtic de les consultes


Inaki Agirrezabalaga diu que l'exemple es podria adaptar al País Basc. Àlex Gómez Ribera