Les mesquites de Manresa recapten 18.000 euros en cinc dies per al terratrèmol del Marroc

Les ajudes es vehiculen a través de l'ONG internacional Relief que té seu a Espanya i que treballa sobre el terreny

Enderrocs després del terratrèmol al Marroc aquest dilluns
Enderrocs després del terratrèmol al Marroc aquest dilluns | Europa Press
15 de setembre del 2023
Actualitzat a les 20:54h
La Comunitat Cultural Islàmica del Bages, de la mesquita Al Fath i l'Associació Cultural Islàmica de Manresa, que té pendent de traslladar al polígon dels Dolors la mesquita Mousaab Ibn Oumair, han aconseguit recaptar 18.000 euros d'ajudes en cinc dies per donar suport als afectats pel terratrèmol del Marroc, divendres passat, que ha deixat més de 3.000 morts i més de 5.000 ferits al sud-oest de l'estat africà, a les regions pròximes de Marràqueix.

Segons han explicat els responsables de les dues associacions, aquests diners es canalitzaran a través de l'ONG internacional Relief, que té seu a l'estat espanyol i que treballa sobre el terreny, perquè adapti les compres a les necessitats reals que es troben sobre el terreny a la zona afectada.

Les dues associacions van optar per fer l'acapte en diners i no en productes "perquè no cal transport i perquè es pot ajustar molt més a les necessitats dels afectats en cada moment, sense que es generin excedents que es puguin malbaratar". A més, expliquen que la resta de l'estat marroquí també s'ha abocat en donar suport a la zona afectada, amb productes i espècies "que ja cobreixen les necessitats bàsiques". També cal tenir en compte que les comunicacions a l'Atles, la zona rural afectada, no permeten el pas de grans trailers, "i encara menys després del sisme", de manera que molta d'aquesta ajuda es queda a Marràqueix sense poder avançar.

Les dues associacions han obert un compte corrent específic per a aquesta solidaritat. Qui vulgui col·laborar pot fer un ingrés al compre ES11 2100 0498 2502 0012 7061.