L'Institut Lluís de Peguera opta pel «Sí» de forma majoritària

A la votació, organitzada pel SEPC, hi han participat els estudiants des de 1r d'ESO fins a 2n de Batxillerat i el professorat, i no compta en els resultats de la consulta del 25A

per Redacció, 22 d'abril de 2010 a les 09:07 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 d'abril de 2010 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els alumnes de l'Institut de Peguera votant. SEPC

D'un total de 677 persones censades, entre estudiants i professors, n'han participat al referèndum 399, el què suposa prop del 60%. D'aquestes, el 77,4% han optat pel sí a la pregunta “Estàs d'acord en què els Països Catalans esdevinguin un estat de dret, independent, democràtic i social?”. D'altra banda, un 16,8% ha optat pel no i un 5,8 no s'ha posicionat.

A la consulta han participat alumnes des de primer d'ESO fins a segon de Batxillerat i ha suposat per molts d'ells la primera experiència de democràcia participativa, sens dubte una experiència valorada com a molt interessant per molts d'ells i que ha acostat per primera vegada el debat i la implicació política a l'estudiantat, deixat sempre de banda en la presa de decisions polítiques,  sobre un fet vital per al nostre poble com és la possibilitat d'emancipar-se dels Estats espanyol i francès.

Des del SEPC es valora molt positivament el resultat de la consulta, tan per la participació com pels vots favorables al SÍ, que han estat un total de 309.

Així doncs, encara que sols sigui una simple votació, des del SEPC creiem que això és una mostra indefugible que l'independentisme no deixa de créixer entre el jovent i cal seguir treballant dia a dia, als instituts, al carrer i allà on faci falta per tal d'aconseguir consolidar el projecte de l'esquerra independentista i avançar cap a la independència i el socialisme.

 

Participació