«El cuerpo en llamas» s'estrena divendres: Vols saber tots els llocs de Manresa on es va rodar?

La sèrie sobre el crim de la Guàrdia Urbana protagonitzada per Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez consta de vuit episodis i es podrà veure per Netflix

'El cuerpo en llamas' s'estrenarà aquest divendres a Netflix
'El cuerpo en llamas' s'estrenarà aquest divendres a Netflix | Netflix
07 de setembre del 2023
Actualitzat a les 12:41h
Ràdios, premsa, televisió, revistes especialitzades... Gairebé tots els mitjans de comunicació s'estan fent ressò d'una de les estrenes audiovisuals més esperades dels darrers temps: es tracta de El cuerpo en llamas, la sèrie protagonitzada pels catalans Úrsula Corberó i Quim Gutiérrez que s'inspira en l'anomenat Crim de la Guàrdia Urbana que, tot i el ressò mediàtic que va tenir quan va ocórrer (el mes de maig del 2017), encara va esdevenir més vox populi la tardor del 2021, coincidint amb l'emissió d'un Crims especial que l'hi va dedicar quatre episodis. Des d'aleshores, Pedro Rodríguez (la víctima), i Rosa Peral i Albert López (els assassins) van passar de ser persones anònimes a convertir-se en tema de conversa recurrent de moltes sobretaules. 

Era qüestió de temps, doncs, que algú decidís que aquell rocambolesc homicidi amb numeroses subtrames i matisos, havia de convertir-se, també, en una ficció. Produïda per Arcadia Motion Pictures i distribuïda per Netflix, la sèrie -que s'estrenarà aquest duvendres 8 de setembre- va començar-se a rodar fa un any i mig. Entre les nombroses localitzacions que l'equip de producció va escollir, s'hi troba Manresa, una ciutat que en els últims anys s'ha convertit en un popular escenari cinematogràfic per a numeroses gravacions.


En el cas de El cuerpo en llamas, la presència de la capital del Bages com a decorat ambiental no és gens menyspreable: l'equip de rodatge va desplaçar-s'hi en dues ocasions i va filmar escenes en sis espais diferents, tant interiors com exteriors, la majoria dels quals al bell mig de la ciutat. 

Tal com ja va informar en el seu moment NacióManresa, la primera gravació va tenir lloc el 28 d'octubre de l'any passat i els espais on van rodar van ser els carrers Arquitecte Oms i dels Predicadors, el Centre Hospitalari i el Passeig Pere III. Aquest últim emplaçament simulava la Rambla de Barcelona, i l'escena que s'hi va rodar va ser la de la persecució a uns manters que Peral i López van protagonitzar l'estiu del 2017, i que va acabar amb un mort.

En el cas del segon rodatge, es va dur a terme aquest mes de gener i va tenir el pàrquing Catalònia i el supermercat Veritas (al carrer Cardenal Lluch), i el Passeig com a indrets principals. Aleix Farrés, responsable tècnic de la Manresa Film Office, confessa a NacióManresa que la gravació al Passeig va estar-se a punt d'aturar "perquè hi havia una bastida que estava a punt de caure i era perillós". La ràpida actuació dels Bombers i cossos policials de la ciutat va evitar-ne la suspensió
 

Imatges del Rodatge de 'El cuerpo en llamas' a Manresa Foto: AFT


Sota la direcció de Jorge Torregrossa (Bajo sospecha, Fariña, Intimidad) i Laura Mañá (Concepción Arenal, la visitadora de cárceles; Frederica Montseny, la dona que parla), El cuerpo en llamas compta amb un elenc interpretatiu de primer ordre que, a banda de Corberó i Gutiérrez en els papers protagonistes, també incorpora Isak Férriz, José Manuel Poga (en el paper de Pedro Rodríguez) i Eva Llorach. El guió ha anat a càrrec de Laura Sarmiento, nominada als Premios Feroz pel guió de la popular sèrie Intimidad.