Esteve Olivellas: «La FCF decidirà dimarts si demana la dimissió de Rubiales»

El delegat del Bages-Berguedà-Cerdanya creu que "no es poden tolerar aquestes actituds" i assegura que tots els seus companys de junta pensen igual, inclòs el president Joan Soteras

Esteve Olivella, a l'esquerra, durant una visita a la UE Balconada en una imatge d'arxiu
Esteve Olivella, a l'esquerra, durant una visita a la UE Balconada en una imatge d'arxiu | FCF
25 d'agost del 2023
Actualitzat a les 18:22h
El delegat del Bages-Berguedà-Cerdanya de la Federació Catalana de Futbol (FCF) i membre de la seva junta executiva, Esteve Olivella, ha assegurat a NacióManresa que tots els membres de la junta federativa, "inclòs el president Joan Soteras", consideren que les actituds mostrades pel president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, durant la final del Mundial de futbol femení, "i dels dies posteriors", "no es poden tolerar".

Ho ha afirmat després que, preguntat sobre la seva possible dimissió, el president de la FCF, Joan Soteras, hagi dit mentre entrava a l'assemblea extraordinària de la RFEF d'aquest divendres que són "coses que passen", per afegir-hi que "escoltarem què ens explica" i davant la pregunta de si li donaran suport ha assegurat que "ho intentarem".

Olivella, que diu que encara no ha vist aquestes declaracions més enllà de la "interpretació" que els mitjans n'han fet, assegura que, com tota la junta, també Soteras "està en desacord amb els fets, les formes i tot el que significa l'actitud de Rubiales a Sydney". "Soteras ha dit que escoltaria les explicacions de Rubiales i que a partir d'aquí intentaria donar-li suport", ha raonat Olivella, que ha afegit que "calia primer escoltar-lo abans de prendre una postura oficial".

En aquest sentit, però, el delegat del Bages de la FCF considera que amb la intervenció de Rubiales "la situació encara ha empitjorat", i per això la FCF ha convocat una junta executiva d'urgència per al proper dimarts "on es decidirà si es demana la seva dimissió o no".

Olivella ha explicat a NacióManresa que no sondejaran els clubs catalans sobre el disgust per tot plegat "des del dia de la final fins a avui mateix", perquè "entenem que no cal: és de sentit comú". El que decidirà, doncs, la FCF el proper dimarts és bàsicament "si demanem la dimissió de Luís Rubiales com a president de la RFEF o no. Res més, la valoració moral es indiscutible".