La novel·la, estrella de la diada de Sant Jordi

Nació Digital
21 d'abril del 2010
Un any més, la ficció podria tornar a ser l'estrella del dia de Sant Jordi i, d'entre tots els seus gèneres, la novel·la la preferida pels lectors.

Els escriptors més consolidats com ara Enrique Vila-Matas, amb l'esperada "Dublinesca", o Roberto Bolaño, amb l'obra pòstuma "El tercer Reich" compartiran diada amb joves autors com ara Joan-Lluís Lluís amb la seva "Xocolata desfeta" o Jordi Puntí, que explora per primera vegada el gènere de la novel·la amb "Maletes perdudes", la història de quatre germans que no es coneixen entre ells.

Per altra costat, els contes i articles escrits en clau d'humor es poden convertir en un dels grans reclams aquest Sant Jordi.

Quim Monzó acaba de publicar el seu darrer recull d'articles amb "Esplendor i glòria de la Internacional Papanates". Empar Moliné elabora el gènere del conte a "No hi ha terceres persones" de la mateixa manera que Francesc Serés amb els inventats "Contes russos". Sebastià Alzamora per la seva banda, juga amb la mescla de la realitat i la inventiva per donar forma a "Miracle a Llucmajor" on reflexiona sobre la força de l'amor i el desig de volar.