La JSC a la Catalunya central es manifesta en suport al jutge Garzón

Joves socialistes del Bages, el Berguedà i el Solsonès seran avui i dissabte als actes de suport organitzats a Barcelona

Redacció
20 d'abril del 2010
La JSC a les Comarques d'Interior qualifica de "vergonyós atemptat contra la democràcia" l'admissió a tràmit de la querella contra el jutge Baltasar Garzón promoguda pel feixisme espanyol (Manos Limpias i Falange Española) per pressumpta prevaricació en la investigació dels crims del franquisme. Així ho afirma Oriol Puig, primer secretari dels joves socialistes al Bages, el Berguedà i el Solsonès.

"No podem quedar-nos de braços creuats mentre l'ultradreta erosiona el nostre sistema democràtic", afirma Puig. "Per altra banda, tampoc creiem que sigui un fet casual que la causa contra Garzón s'inicïi en ple cas Gürtel", continua el primer secretari, que assegura que "el PP pretén berlusconitzar la justícia espanyola per no haver de pagar pels seus delictes, i ho estem veient darrerament".

Manifest i concentracions
Així doncs, la JSC, també des de la Federació de Comarques d'Interior, ha iniciat una campanya de suport al jutge Garzón, que s'ha concretat en la firma del manifest unitari "Investigar els crims contra la Humanitat no és delicte. Donem suport al jutge Baltasar Garzón". A més, un grup de joves socialistes de la Catalunya central se sumarà als actes de suport organitzats a Barcelona per la plataforma "Un clam de justícia!" –aquest migdia a la Universitat de Barcelona i el proper dissabte a la tarda a la plaça de Sant Jaume–.

"Si finalment el Tribunal Suprem inhabilita el gran jutge, el jutge estrella… quin altre jutge s'atrevirà a investigar els crims del franquisme o a perseguir els delictes de la dreta espanyola?", conclou Puig.