El Festival de Titelles del Moianès s'acomiada amb actuacions a Calders

Els organitzadors demanen més ajudes de les administracions públiques

El Festival de Titelles del Moianès s'ha acomiadat, potser, per sempre
El Festival de Titelles del Moianès s'ha acomiadat, potser, per sempre | Toni Carrasco
Toni Carrasco
31 de juliol del 2023
Actualitzat a les 17:29h
La companyia Rocamora Teatre de Calders va fer diumenge la darrera representació de l'edició d'enguany del Festival de Teatre de Titelles del Moianès amb l'obra Oliu, el petit llenyataire i potser la darrera d'aquest festival.

Amb el Casal Cívic de Calders ple de gom a gom, probablement, el Moianès va dir adeu aquest diumenge a una iniciativa cultural modesta que ha acollit més de cent representacions de titelles en bona part dels pobles, molts d'ells molt petits, del Moianès, i que ha nascut a Calders i per a tot el Moianès.

Aquest cap de setmana era el darrer d'aquesta edició i Calders va acollir tres espectacles de qualitat i ben diversos. El divendres es va poder veure el teatre d'ombres de la companyia Mercè Framis amb l'obra Pols d'estrelles o de com la Nawal va decidir néixer.

El dissabte a la nit la plaça Major calderina va acollir el premiat Nymio, Teatre digital de la companyia valenciana Zero en conducta, un espectacle on es combina perfectament mim corporal, dansa, titelles i teatre físic, i que ha estat guardonat en l'àmbit internacional amb destacats premis a Bulgària, Romania o Portugal.

Segons els mateixos organitzadors aquesta setena edició ha estat l'última que ells organitzen si les administracions públiques de la comarca no amplien i milloren les seves ajudes.

La companyia organitzadora, Rocamora Teatre, ho ha raonat perquè no troben suports suficients per continuar. També demanen que tothom que estigui "mínimament sensibilitzat pel tema, col·labori a fer la difusió per evitar la desaparició". En el tríptic de l'edició d'enguany ja ho deixaven ben clar" arribats a la setena edició del festival, sense que hàgim pogut trobar una fórmula de finançament valida, adequada i suficient, que ens permeti garantir-ne la continuïtat i la necessària progressió artística i professional, us fem saber que el Festival de Titelles del Moianès tal com ha estat fins ara, s'acaba aquest any".