Dissabte engegarà un setè Festival de Titelles del Moianès que podria ser l'últim

L'edició d'enguany, que s'allargarà tot el mes de juliol, passarà per l'Estany, Sant Quirze Safaja, Castellcir, Monistrol de Calders, Moià i Calders

El Festival de Titelles del Moianès podria viure la seva darrera edició aquest 2023
El Festival de Titelles del Moianès podria viure la seva darrera edició aquest 2023 | Toni Carrasco
28 de juny del 2023
Actualitzat a les 0:15h
Dissabte arrencarà la setena edició del Festival de Titelles del Moianès, un festival que s'allargarà de l'1 al 30 de juliol i que farà parada a l'Estany, Sant Quirze Safaja, Castellcir, Monistrol de Calders, Moià i Calders. L'organització del certamen, l'Espai Animacions de Calders, amb la companyia Rocamora Teatre al capdavant, ha anunciat però, que després de no trobar "una fórmula de finançament vàlida", aquesta serà la seva última edició, si més no amb el format actual.

En tot cas, aquesta edició engegarà dissabte i diumenge a l'Estany, amb Putxinel·li & Tereseta de L'Argos Maltès el primer dia i El peix d'or de Binixiflat Teatre de Titelles, el segon. Totes dues actuacions es portaran a terme a les 7 de la tarda a la plaça del Monestir.

El festival continuarà el següent cap de setmana a Sant Quirze Safaja. Divendres a les 7 de la tarda al Centre Cívic Parc de l'Aigua, Marduix Titelles posarà en escena El mariner de Sant Pau. Dissabte, a la mateixa hora i lloc, la Cia Teia Moner representarà Magicarium. Finalment, diumenge a 2/4 d'1 del migdia, Rocamora Teatre portarà Cercant el sol.

Castellcir agafarà el relleu. El divendres 14 de juliol a les 7 a la plaça de l'Era es podrà veure Contes de binomi de Binixiflat Teatre de Titelles. L'endemà, a la mateixa hora però al Casal Municipal, Rocamora Teatre escenificarà Jugues? O la meravella de jugar, fent volar la imaginació. Diumenge, l'actuació es traslladarà a Moià on l'Espai Cultural les Faixes acollirà a les 7 de la tarda Solista de Rocamora Teatre.

El divendres 21 de juliol, el festival arribarà a Monistrol de Calders, on la plaça de l'Església està l'escenari, a les 7 de la tarda, de Les meravelles de l'Orient de la Cia Eudald Ferré. El dissabte, també a les 7, però al Pavelló Municipal, Pengim-Penjam Titelles representarà En Pau el gegant.

El darrer cap de setmana del mes, el festival tornarà als seus orígens, a Calders. Divendres, a les 7 de la tarda, al Centra Cívic, la Cia Mercè Framis Teatre d'Ombres mostrarà el seu Pols d'estrelles o com la Nawal va decidir néixer. L'endemà dissabte, 29 de juliol, a les 10 de  la nit i a la plaça Major, Zero en Conducta interpretarà Nymio, teatre digital. El certamen de 2023 posarà punt i final diumenge a les 7 de la tarda al Centre Cívic, amb Oliu, el petit llenyataire, de la companyia local Rocamora Teatre.
Arxivat a