Acc10 destinarà 11,6 MEur a la construcció d'un nou edifici per a la Fundació CTM

Els diners provenen dels Fons FEDER i el nou edifici estarà al Parc Central de Manresa

Redacció
17 d'abril del 2010
576_1271506744foto_1
576_1271506744foto_1

Botifoll, Rosell, Huguet i Jordà a la seu del CTM. Solé & Hernàndez

ACC1Ó, l'agència de suport a la competitivitat de l'empresa catalana, adscrita al Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, destinarà 11,6 milions d'euros del fons FEDER a la Fundació CTM Centre Tecnològic per a la construcció d'un nou edifici al Parc central de Manresa. Aquest ajut, que pertany a la línia FEDER orientada a l'impuls d'infraestructures estratègiques d'investigació, ha estat concedit pel Ministeri d'Innovació gràcies a la intermediació del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa. El nou edifici respondrà a les necessitats d'expansió del centre, que ha estat creixent a taxes del 30% en els darrers anys i que ha obert noves línies d'investigació en bioenginyeria, energia i medi ambient.

El CTM Centre Tecnològic és un dels 6 Centres Tecnològics Avançats de la xarxa TECNIO, una iniciativa impulsada per ACC1Ó que aglutina els principals agents experts en investigació aplicada i transferència tecnològica de Catalunya. Aquesta xarxa que està integrada per 100 institucions que fan investigació aplicada a la indústria, aplega  actualment més de 2000 investigadors que facturen 140 milions d'euros anuals en contractes d'alta tecnologia a l'empresa.

Aquest ajut FEDER concedit a la Fundació CTM Centre Tecnològic consta d'un tram no reemborsable, a fons perdut, de 5,8 milions d'euros, i un tram de crèdit a tipus d'interès zero de 5,8 milions d'euros més.
 
La Fundació CTM Centre Tecnològic és un centre líder a l'estat espanyol, especialitzat en materials avançats, medi ambient i energia, que va liderar el primer Consorci Estratègic Nacional d'Investigació Tècnica (CENIT) en l'àmbit d'acers d'alta resistència, juntament amb SEAT. Actualment, participa o gestiona 9 grans projectes CENIT, entre ells el recent iniciat VERDE (desenvolupament de vehicle elèctric). L'any 2009 va obtenir el 5% del total de contractes d'alta tecnologia a Catalunya en projectes de nuclis tecnològics recolzats per ACC10, i el 19% dels ajuts competitius a centres tecnològics. A part, participa activament en el desenvolupament de clústers industrials com el de tecnologies de l'aigua o el de materials avançats i ha desenvolupat aliances estratègiques amb empreses com Microsoft en l'àmbit de la productivitat.
 
La concessió de l'ajut significarà la consolidació d'un pol d'excel·lència tecnològica, de creació d'empreses i d'atracció d'inversions d'alta tecnologia en el marc del Parc Central de Manresa.