Sant Vicenç de Castellet presentarà públicament la nova comunitat energètica creada pel veïnat

Serà dimecres de la setmana vinent en el marc dels actes de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible

Plaques solars a la coberta de la biblioteca de Sant Vicenç
Plaques solars a la coberta de la biblioteca de Sant Vicenç | AjSVC
Redacció
09 de juny del 2023
Actualitzat a les 20:07h
Sant Vicenç de Castellet presentarà públicament la nova comunitat energètica creada pels veïns i veïnes del municipi. Ho farà dimecres vinent en el marc dels actes de la Setmana Europea de l'Energia Sostenible. L'acte, organitzat per Castellet Sostenible, comptarà amb les intervencions de Pep Centelles, enginyer i divulgador en política energètica, i de Ramon Roig, impulsor de la comunitat energètica Balenyà Sostenible i es farà a la Biblioteca Municipal a les 7 de la tarda. En aquest equipament s'organitzarà una visita per conèixer com funciona la nova instal·lació solar fotovoltaica habilitada a la teulada. Serà el 29 de juny a 2/4 de 7 de la tarda i es comptarà amb la col·laboració de l'Agència Comarcal de l'Energia.

L'Ajuntament s'ha adherit, un any més, a la setmana europea per promoure l'eficiència energètica i les energies renovables i donar un impuls a les accions incloses en el marc del Pla de Transició Energètica Municipal de Sant Vicenç de Castellet.
 

Assessorament personalitzat i activitat divulgativa

El dijous 22 de juny s'organitzarà una sessió d'assessorament energètic personalitzat amb consells i recomanacions per als veïns i veïnes que tinguin dubtes en aquesta matèria. Serà de 10 del matí a les 2 del migdia (Ajuntament) i de 16 a 20 hores (Biblioteca). La sessió és gratuïta i cal confirmar la cita a través del correu svc.mediambient@svc.cat o bé al telèfon 93 693 06 11 (extensió 2).

Els actes es completaran amb l'activitat divulgativa Pedala amb energia, el 23 de juny al matí en el marc del mercat setmanal, en què els participants podran elaborar les seves pròpies crispetes mentre pedalen. En aquest mateix espai es farà difusió de la comunitat energètica per tal de sumar noves adhesions a través del punt informatiu Castellet Sostenible.

La Setmana Europea de l'Energia Sostenible compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, a través de la Xarxa de ciutats i pobles cap a la sostenibilitat, i de l'Agència Comarcal de l'Energia del Consell Comarcal del Bages.