Alternativa trenca amb el PSC a Sant Joan i pacta el nou govern amb Compromís

Els socialistes avisen de les dificultats que tindran quan l'Ajuntament "no disposi de relacions i connexions amb altres administracions"

Jordi Solernou i Iban Hortal després d'haver segellat el pacte
Jordi Solernou i Iban Hortal després d'haver segellat el pacte | Arxiu particular
07 de juny del 2023
Actualitzat el 12 de juny a les 10:52h


Alternativa per Sant Joan, que a les eleccions va obtenir sis regidors, i Compromís amb Sant Joan, que en va aconseguir quatre, governaran Sant Joan de Vilatorrada el proper mandat després que les dues forces hagin arribat a un acord de governabilitat. D'aquesta manera, Alternativa trenca el pacte que havia tingut els darrers quatre anys amb el PSC tot i que també havia aconseguit quatre regidors i que, per tant, sumava per fer majoria absoluta.

L'acord, que s'ha donat a conèixer aquest dimecres, permetrà a Jordi Solernou continuar d'alcalde del municipi durant quatre anys més. Ell i el cap de llista de Compromís, Iban Hortal, han destacat que l'acord és entre les dues forces més votades a les eleccions.
 

El PSC "en xoc" pel canvi de rumb d'Alternativa

Davant l'anunci de l'acord entre Alternativa i Compromís, el PSC ha confessat trobar-se "en xoc" pel canvi de rumb de la força majoritària amb qui havia governat els darrers quatre anys. Des del PSC no s'entén que amb la "bona sintonia" que existia entre els dos caps de llista, Alternativa hagi volgut canviar de soci de govern "sense tenir l'oportunitat ni de negociar el programa".

Elia Tortolero assegura que dimarts al matí encara tenia vigent "l'acord verbal" amb Jordi solernou per renovar l'acord entre les dues forces, "però al migdia ens han informat del canvi". Per això, afirmen que "el poble ha de saber perquè s'assoleixen els pactes i els motius de perquè es trenquen".

La cap socialista va més enllà i augura que l'"error" d'aquest pacte es veurà en el futur quan l'Ajuntament "no disposi de relacions i connexions amb altres administracions, vitals perquè un ajuntament funcioni en plenitud".