La CUP trasllada a la resta de forces la seva voluntat de governar Navàs en minoria

Tot i que els anticapitalistes tan sols tenen cinc dels tretze regidors, només un pacte a tres entre ERC, PSC i Junts els podria prendre l'alcaldia

L'alcaldable de la CUP, Jaume Casals, en una imatge d'arxiu
L'alcaldable de la CUP, Jaume Casals, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
07 de juny del 2023
Actualitzat el 12 de juny a les 10:53h


La CUP de Navàs ha traslladat a la resta de forces que van obtenir representació a les darreres eleccions municipals del 28 de maig la seva voluntat de governar en minoria al municipi del nord del Bages. Segons ha explicat la formació anticapitalista, així ho ha traslladat a ERC, PSC i Junts en el transcurs de les reunions que han tingut lloc aquesta darrera setmana.

La relació entre els partits de Navàs no passa pel seu millor moment. Cal recordar que l'actual alcalde en funcions, Genís Rovira, de la CUP, no es va presentar a la reelecció per, entre d'altres motius, pel "clima de desconfiança" que s'havia generat amb ERC, els seus socis de govern.

A les eleccions de Navàs, la CUP va mantenir els cinc regidors que tenia, de les tretze regidories de l'Ajuntament de Navàs. ERC, que fins aquest mandat ha governat en coalició amb els anticapitalistes, va baixar de cinc a quatre regidors, el PSC va mantenir els dos que tenia i Junts va passat d'un regidor a dos. Amb aquests resultats, l'única fórmula que podria evitar que el cupaire Jaume Casals Tai fos alcalde, és un pacte d'investidura entre les tres forces menys votades.

Els anticapitalistes argumenten que governant amb cinc regidories treballaran amb la intenció de "fer més participativa la gestió del govern obrint a la resta de partits i a la ciutadania aquells aspectes transcendentals del municipi". D'aquesta manera, raonen, "Navàs pot ser partícip de les decisions i els acords del govern i, per tant, s’impulsa la transparència i la participació tant dels altres grups polítics com de la població".

La CUP assegura que mantindrà "la mà estesa" a la resta de forces polítiques "per arribar a acords puntuals", a qui també ha instat a "impulsar les diferents comissions de participació per tal que puguin treballar-hi". D'aquesta manera, aclareixen, es mantindrà "un clima de negociació constant" que esperen que permeti "un destensionament de les relacions entre partits" que, més endavant, "es pot traduir en un acord de governabilitat".