ERC prioritza l'acord programàtic i de model de ciutat a l'hora de formar govern a Manresa

Assegura que no entrarà en el debat "sobre el repartiment de responsabilitats" fins que no hi hagi acord sobre els projectes, el model de ciutat i les accions per donar resposta a la insatisfacció de part de l'electorat

Candidats d'ERC durant la campanya en una imatge d'arxiu
Candidats d'ERC durant la campanya en una imatge d'arxiu | Pere Fontanals
Redacció
07 de juny del 2023
Actualitzat a les 19:02h


ERC Manresa prioritza, a l'hora de formar govern amb altres grups polítics, arribar a un acord sobre el model de ciutat i sobre els projectes que hi ha en marxa. En aquest sentit, la formació republicana, guanyadora de les darreres eleccions municipals, afirma que no entrarà a debatre "sobre el repartiment de responsabilitats dins del govern" fins que els aspectes programàtics siguin compartits pels partits amb qui s'estigui negociant. Els republicans han explicat això després que Junts hagi fet públic que, en la negociació, proposa que el seu cap de llista, Ramon Bacardit, sigui el primer tinent d'alcalde amb àmplies atribucions en el govern municipal.

ERC insisteix en què la seva voluntat és la de formar govern amb les formacions amb qui comparteixi més el model de ciutat per Manresa, i que es comprometin a continuar endavant amb els projectes iniciats durant aquest mandat i que han rebut majoritàriament un ampli consens per part dels grups que hi havia fins ara a l'Ajuntament, altres institucions i la ciutadania. Igualment, Esquerra vol incorporar als acords nous elements encaminats a donar resposta a la insatisfacció d'una part de l'electorat, que ha quedat plasmada en l'elevada abstenció i els resultats electorals.

ERC Manresa manté oberts els contactes amb les formacions que van obtenir més representació a les eleccions del 28 de maig, amb la voluntat de teixir el màxim d'aliances i complicitats per formar un govern fort i cohesionat. En aquest sentit, aquest dimecres tenen programada una reunió amb representants del PSC.