Ferran Costa: «Encara no sé què faré ni on aniré la propera temporada»

L'entrenador del CE Manresa assegura que deixa el club "per evitar que la càrrega emocional" que suposa dirigir-lo "afecti a la meva feina"

La presidenta del CE Manresa, Ruth Guerrero, ha lliurat a Ferran Costa un reconeixement per la seva estada al club
La presidenta del CE Manresa, Ruth Guerrero, ha lliurat a Ferran Costa un reconeixement per la seva estada al club | Pere Fontanals
06 de juny del 2023
Actualitzat a les 22:14h
Ferran Costa deixa el Centre d'Esports Manresa sense saber "què faré ni on aniré la propera temporada", ha assegurat aquest dimarts en la seva darrera roda de premsa com a entrenador del primer equip i màxim responsable esportiu del club. Tot i així, segur que d'ofertes no n'hi faltaran. Ho ha dir aquest dimarts en una sala de premsa que ha quedat petita, molt petita, per la presència dels mitjans de comunicació i de pràcticament tota la plantilla, staff tècnic i directiva, a banda dels seus pares i el seu oncle, que han arribat des de Castelldefels per no perdre's ni un moment d'aquest comiat.

"Mentre he estat vinculat al club no he volgut escoltar cap oferta, i des que aquest dimarts es va anunciar que marxava, no sé si han arribat ofertes, perquè no soc jo el responsable d'atendre aquest tipus de trucades" ha afirmat el míster. O sigui, deixa el CE Manresa sense tenir res lligat. "Miraré les propostes que arribin i que m'atreguin", però hores d'ara encara no sap si n'ha arribat cap, ha assegurat. El que sí que tenia molt clar és que "no volia que la meva sortida del club depengués de si tenia o no tenia oferta d'altres equips"

Costa ha assegurat que va començar a plantejar-se la sortida del CE Manresa "la nit abans del partit a casa contra el Teruel". "Sense motiu em va venir plorera i vaig entendre que la càrrega emocional de la meva responsabilitat al club era brutal i que els sentiments que se m'ajuntaven podrien afectar a la meva feina", exposa, tot i que quan ho va veure més clar "va ser just després del darrer partit a Navalcarnero". "Vaig ser conscient que era el meu últim partit al Manresa".

El míster ha volgut recordar com fa tres anys "constava molt que els jugadors volguessin venir al CE Manresa, un equip que es trobava pràcticament en fallida econòmica i que alguns equips de base no podien jugar perquè no s'havien pagat els arbitratges". Costa ha assegurat que va arribar a trucar 160 futbolistes per incorporar-los a la plantilla "i només una quants valents ho varen acceptar".

Després que l'equip quedés a pocs punts per promocionar, "la situació a la segona temporada ja va ser diferent", ha recordat, tant que l'equip es va proclamar campió de Tercera. "I a Segona RFEF hem demostrat que tot i ser els més petits, a il·lusió ningú no ens guanyava", ha assenyalat. "Després de la desfeta contra el Saguntino vàrem fer un pas endavant" que va permetre que l'equip quedés quart i promocionés a Primera RFEF.

Per últim, Costa també s'ha volgut referir a la vesant social de l'entitat enorgullint-se que "l'equip ha sabut guanyar, però també ha sabut perdre", i "hem passat d'unes graderies gairebé buides a omplir l'estadi". En tots els sentits ha agraït la feina de la plantilla, de la junta, de l'afició i dels mitjans de comunicació.
 

Ruth Guerrero: "El club és el què és a dia d'avui gràcies al Ferran Costa"

"És un dia molt complicat", ha assenyalat la presidenta del CE Manresa, Ruth Guerrero, "perquè marxa una persona que ho ha donat tot pel club, l'ha professionalitzat i que ara marxa amb una motxilla d'èxits". "Ell i el club han estat un binomi que en aquests tres anys ha crescut exponencialment", ha afirmat. I ho ha exemplificat en el fet que fa tres anys "ningú no feia confiança en el CE Manresa i, en canvi, en les darreres vint-í-quatre hores, hem rebut una desena de propostes d'entrenadors per dirigir el primer equip". "Això també és gràcies a la feina incansable que ha fet el Ferran Costa, que ha situat el club com a referent", ha sentenciat.
 

"Treballem en el futur des del primer dia"

Des que a mitjans de la setmana passada Ferran Costa va traslladar al CE Manresa que no continuaria, "el vicepresident esportiu del club està treballant per buscar-li un substitut", ha aclarit el portaveu de la junta, Francesc Sòria. "No estem de dol", ha assegurat per translladar a l'afició que "treballem des del primer dia" per mantenir el projecte.

A més ho fan "tenint molt clares les línies de sostenibilitat econòmica i compromís", ha afegit la presidenta. Sòria ha donat a entendre que properament hi haurà notícies, "però avui és el moment d'acomiadar el Ferran Costa com es mereix".