La TEA Football Cup a Sant Fruitós, un èxit de futbol i solidaritat

El campió d'aquesta primera edició va ser el Futbol Club Barcelona, que va superar al Futbol Club Andorra a la final per 3-0

El FC Barcelona ha guanyat la TEA Football Cup
El FC Barcelona ha guanyat la TEA Football Cup | CR TEA CC
Redacció
06 de juny del 2023
Actualitzat a les 8:48h
La TEA Football Cup, el torneig de futbol 7 en categoria aleví de primer any que es va celebrar dissabte al camp de futbol de Sant Fruitós de Bages, va ser un èxit en tots els sentits. L'esdeveniment, que tenia com a doble objectiu donar visibilitat al Trastorn de l'Espectre Autista a través del futbol formatiu, i recaptar fons per finançar les teràpies dels nens i nenes amb autisme del Centre de Recursos TEA de la Catalunya Central, va assolir amb èxit les quotes de participació i recaptació esperades. Vint equips de tot el territori català i també d'Andorra van donar-se cita en una jornada que buscava ser una festa del futbol i la solidaritat, i que va agrupar un miler de persones a les instal·lacions bagenques.

A nivell esportiu, es va poder gaudir de partits de molt alt nivell des de primera hora del matí, durant el qual es va disputar la fase de grups, amb tres partits simultanis en tot moment. Després de dinar, va ser el torn de les fases finals, amb les seves corresponents eliminatòries. La fase de bronze se la va endur el Tàrrega que es va imposar a l'ENFAF a la final. La fase de plata la va guanyar l'EF Gavà, amb un domini clar sobre el Jàbac i el Terrassa. La final de la categoria reina, la fase d'or, va proclamar campió al FC Barcelona, que va vèncer al FC Andorra per 3 a 0, en una final entre filials de La Liga, precedida per l'actuació, molt aclamada per tothom, de la colla castellera Tirallongues de Manresa.

Pel que fa a l'organització, cal destacar la bona rebuda que van tenir les diverses activitats preparades per part de tots els assistents. El camp de futbol 3x3 inflable va estar ple durant tot el dia, els espais de restauració van rebre molts visitants, així com la Fan Zone amb DJ. Un altre punt fort van ser els constants sortejos que es van anar realitzant, premiant molts dels assistents.