La Clínica Sant Josep renova les instal·lacions elèctriques i climàtiques per estalviar energia

Aquests treballs se sumen a altres iniciatives implementades en el marc d'Althaia Sostenible

Canvi de la nova planta refrigeradora a la Clínica Sant Josep
Canvi de la nova planta refrigeradora a la Clínica Sant Josep | Althaia
Redacció
05 de juny del 2023
Actualitzat a les 21:18h
La Clínica Sant Josep continua les accions per la sostenibilitat i l'estalvi energètic perquè el conjunt d'activitats que es desenvolupen cada dia tinguin el menor impacte possible sobre el medi ambient. Per aquest motiu, s'han executat unes obres de renovació i adequació de la instal·lació elèctrica i climàtica amb la finalitat que els espais de la Clínica Sant Josep siguin més eficients. Aquesta renovació forma part del projecte Althaia Sostenible, que s'emmarca en el Pla Estratègic de la Fundació Althaia per vetllar i reforçar el model de desenvolupament sostenible de la institució.

En concret, s'ha renovat la instal·lació elèctrica per adaptar-la als requisits actuals i de futur, millorant la distribució i la seguretat del subministrament elèctric. També s'ha canviat el sistema de producció d'aigua freda de climatització, eliminant la torre de refrigeració antiga, per una nova planta refredadora més productiva que garantirà la bona climatització dels espais per a les dècades vinents.

Les actuacions s'han dut a terme en els tres edificis que formen la Clínica Sant Josep, l'Edifici A, l'Edifici B i el CIMETIR, i així es garanteix el subministrament de totes les activitats que es realitzen simultàniament.

Les obres, que ara han finalitzat després de set mesos d'actuacions, s'han executat seguint una planificació que ha permès mantenir amb normalitat tota l'activitat assistencial i que no calgués modificar els circuits que segueixen els usuaris.
 

Actuacions que s'emmarquen en el projecte Althaia Sostenible

Al llarg dels últims anys, en el marc del projecte Althaia Sostenible, s'han portat a terme diferents accions a les instal·lacions de la Clínica Sant Josep per amb l'objectiu de millorar-ne l'eficiència i l'estalvi energètic, la gestió dels residus, fer un ús adequat dels recursos naturals i reduir la contaminació.

Entre aquestes accions destaca la instal·lació de 190 panells solars a l'aparcament, que aporten un 5,9% del consum total anual de la Clínica Sant Josep i redueixen fins a 25 tones de gasos d'efecte hivernacle per any. Alhora, les plaques serveixen per fer ombra als vehicles aparcats. L'aparcament també compta amb dues places amb carregadors per a vehicles elèctrics i una zona de càrrega i estacionament de patinets elèctrics.

Altres actuacions que s'han dut a terme són el canvi de les lluminàries per tecnologia LED, tant a l'interior com a l'exterior del recinte, la col·locació de sistemes de detecció de presència en l'enllumenat intern dels passadissos del centre i la implementació de nous circuits de recollida de residus per garantir un correcte procés de reciclatge.