L'Esbart Manresà obrirà el Festival Balla Vallès amb l'espectacle «Ræpte»

Tindrà lloc al Castell de Setmenat des del proper divendres fins a diumenge

«Ræpte» de l'Esbart Manresà a la Fira Mediterrània 2022
«Ræpte» de l'Esbart Manresà a la Fira Mediterrània 2022 | Aina Font Torra
Redacció
05 de juny del 2023
Actualitzat a les 18:38h
L'Esbart Manresà de l'Agrupació Cultural del Bages obrirà el proper divendres la segona edició del Festival Balla Vallès i ho farà amb l'espectacle Ræpte, que va estrenar el passat 9 d'octubre en el marc de la Fira Mediterrània de Manresa. L'espectacle de l'Esbart Manresà, que tindrà lloc al Castell de Sentmenat a partir de 2/4 de 10 del vespre, està vinculat a Sant Ignasi, al seu pas per Manresa i a l'experiència transformadora que va viure a la ciutat durant la seva estada, i el vincula a la transformació de la nostra societat. Al mateix temps, també el vincula a la transformació de la dansa d'arrel tradicional que aquesta ha sofert per adaptar-se al segle XXI.

Ræpte s'estructura a través dels quatre moments que es descriuen en el llibre dels Exercicis espirituals de Sant Ignasi, i que per a l'espectacle s'han anomenat: Caos, Determinació, Impotència i Transformació. Els quatre exercicis espirituals fan de pont entre la vida de Sant Ignasi i la societat actual. L'Esbart Manresà es va sumar l'any 2022 a la celebració del 500 aniversari del pas del Sant per Manresa i ho fa amb aquest espectacle, una revisió sobre la transformació que necessita la nostra societat per poder encarar els canvis socials, polítics, ecològics... que cal afrontar.

Ræpte, amb el suport del Pla d'Impuls a la dansa d'arrel és una coproducció de Fira Mediterrània de Manresa, l'Agrupació Cultural del Bages i el festival ÉsDansa, i compta amb el suport de l'Ajuntament de Manresa i la Diputació de Barcelona. L'espectacle compta amb un equip coral de direcció, sota direcció general de Jordi Gros, director del cos de dansa de l'Esbart Manresà. A la direcció escènica, hi ha Jordi Aspa i Bet Miralta, de la companyia Escarlata; a la part musical, Joana Gomila i Laia Vallès; a l'assessorament coreogràfic d'Anna Romaní, i Dolors Baró, que signa el vestuari de l'espectacle.

 

El Festival Balla Vallès

Organitzat per la Societat Coral amb el suport de l'Ajuntament de Sentmenat, la Diputació de Barcelona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, el Festival Balla Vallès té com a objectiu esdevenir un punt de trobada de la dansa de creació i l'arrel tradicional amb el ball contemporani. Una mostra que té l'esperit d'apropar la dansa al territori, amb espectacles de companyies o artistes professionals i amateurs, que amb rigor d'investigació i creació, presenten les seves darreres coreografies en diversos entorns amb encant com el Castell de Sentmenat, el Teatre del Coro i la plaça de la Vila.

La segona edició del festival de dansa Balla Vallès tindrà lloc a Sentmenat de divendres a diumenge entrant amb actuacions del Ballet Contemporani de Catalunya, l'Esbart Manresà, Anacrusa Produccions, Pere Seda i Safolk.