Èxit de participació a la desena Festa Intercultural de Manresa

Centenars de persones han passat per la plaça Sant Domènec a fer tastos de cultura, tradició i gastronomia dels representants d'estats que hi han fet parada

La parada boliviana oferint menjars típics del seu país
La parada boliviana oferint menjars típics del seu país | Pere Fontanals
04 de juny del 2023
Actualitzat a les 12:39h
Una munió de gent ha passat aquest dissabte al vespre per la plaça Sant Domènec, on se celebrava la desena edició de la Festa Intercultural de Manresa amb demostració de danses, cants i gastronomia de tretze agrupacions de manresans originaris d'altres països que han volgut compartir amb la ciutadania les seves tradicions, menges i cultura.

Les parades de cadascuna de les agrupacions ha tingut cues de persones interessades en tastar els plats, més o menys elaborats per cada agrupació, veure mostres d'artesania, i seguir amb interès, els balls i cants de cadascun dels estats participants a la festa, que no han deixat de passar per l'escenari per mostrar el seu folklore.
 

Agrupació romanesa a punt d'iniciar una demostració de dansa del seu país. Foto: Pere Fontanals


La Festa Intercultural pretén apropar a la ciutat la gran diversitat cultural i d'orígens que hi ha entre la seva població, afavorint la interacció i la proximitat. Cal recordar que Manresa compta amb la presència de ciutadania originària de 106 països diferents, que representen el 20,06% del total de la població, a afegir tots aquells que ja han assolit la nacionalitat i les noves generacions nascudes al país.

Aquesta activitat festiva i de convivència està organitzada des de la regidoria de Nova Ciutadania de l'Ajuntament i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona.
 

Menges i te a la carpa de la nova ciutadania del Marroc. Pere Fontanals