La moneda a l'aire salva l'alcaldessa de Mura de quedar fora de l'Ajuntament

El sorteig a la JEZ de Manresa ha repartit les regidories empatades de Mura i Gaià entre Junts i ERC

Església de Sant Martí de Mura
Església de Sant Martí de Mura | VM
02 de juny del 2023
Actualitzat el 07 de juny a les 19:16h


L'alcaldesa de Mura, Montserrat Playà, de Junts, mantindrà la seva acta de regidora municipal a l'Ajuntament després del proper 17 de juny gràcies a que el sorteig, mitjançant el llançament d'una moneda, que s'ha portat a terme aquest divendres a la Junta Electoral de Zona (JEZ) de Manresa l'ha afavorit en l'empat que havia registrat a les eleccions de diumenge amb el candidat d'ERCJordi Aznar a 56 vots.

El ple de Mura, que fa elecció de regidors pel sistema de llistes obertes degut a que no supera els 250 habitants, ha quedat composat definitivament per dos regidors de la CUP, dos regidors de Junts i un regidor d'ERC.

A Gaià, un altre municipi de menys de 250 habitants, la sort ha girat de banda. En aquest cas, els candidats empatats que lluitaven per l'última acta de regidor eren Quico Trias d'ERC i Bernat Vidal de Junts, que havien empatat a 59 vots. La moneda, en aquest cas, ha afavorit el candidat republicà, de manera que el consistori tindrà quatre regidors d'ERC i només un de Junts.