Detinguts dos joves per cultivar 798 plantes de marihuana en una casa de Rajadell

La col·laboració de l'helicòpter dels Mossos d'Esquadra va ser clau en l'actuació

La detenció va ser fruit d'una investigació policial oberta el passat mes de maig
La detenció va ser fruit d'una investigació policial oberta el passat mes de maig | Mossos d'Esquadra
NacióManresa
02 de juny del 2023
Actualitzat a les 12:28h
Els Mossos d'Esquadra van detenir, aquest dijous 1 de juny, dos joves de 20 i 29 anys com a presumptes autors de delictes contra la salut pública, de defraudació de fluid elèctric i per tinença d'armes.

L'arrest, expliquen fonts policials, va ser el resultat d'una investigació que va obrir-se el passat mes de maig, després de tenir indicis de l'existència d'una plantació de marihuana en una casa del carrer Canigó de Rajadell.

En les primeres comprovacions, els agents van detectar un elevat consum d'electricitat i la possibilitat que la instal·lació elèctrica estigués connectada de forma fraudulenta a la xarxa de distribució. Per aquest motiu, van establir una sèrie de vigilàncies per recollir indicis del cultiu de marihuana i identificar les persones relacionades amb la plantació.

Davant les evidències que indicaven que a la casa hi havia un cultiu intensiu de marihuana, dijous a les set del matí la policia va efectuar una entrada i perquisició a l'immoble en qüestió. En el moment que els agents van accedir a la casa, van veure fugir un home en direcció a una zona boscosa propera, amb la clara intenció d'amagar-se. Poc després, i amb la col·laboració clau d'un helicòpter dels Mossos d'Esquadra que es va activar immediatament, se'l va localitzar i detenir a uns 300 metres del lloc. L'altre pressumpte implicat va ser arrestat un cop els agents van ser dintre del domicili.

Durant l'escorcoll a l'immoble, la policia va interceptar un total de 798 plantes de marihuana distribuïdes en el garatge i en una habitació de la primera planta. Així mateix, van intervenir material fitosanitari i una complexa instal·lació amb ventiladors, aparells d'aire condicionat, focus i altres estris per afavorir el cultiu en espais tancats. L'actuació també va fer descobrir als agents que, annexa a la vivenda, hi havia plantada una tenda de campanya des d'on, pressumptament, els delinqüents efectuaven les vigilàncies. En el seu l'interior s'hi va trobar una arma de foc curta que estava muntada i amb un carregador municionat.

Els dos detinguts passaran properament a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Manresa.