El CE Manresa posa el crit al cel: «Estem farts que l'Ajuntament ens prengui per la Ventafocs»

Ruth Guerrero i Francesc Sòria exigeixen al consistori "dignificar" les instal·lacions i posar-les al nivell del primer equip i per al volum del futbol base

Francesc Sòria i Ruth Guerrero durant la roda de premsa a la seu del club
Francesc Sòria i Ruth Guerrero durant la roda de premsa a la seu del club | Pere Fontanals
01 de juny del 2023
Actualitzat a les 22:56h
Visiblement seriosos, la presidenta del CE Manresa, Ruth Guerrero, i el portaveu de la junta, Francesc Sòria, han reclamat a l'Ajuntament que "dignifiqui" les instal·lacions esportives del Congost i les auxiliars que fa servir el club per posar-les al nivell del primer equip i "no desaprofiti una època daurada com la que vivim", i per absorvir el volum d'esportistes que el club compta en el futbol base.

Després de tres anys i mig de trobades i reunions amb l'Ajuntament "hem exhaurit la diplomàcia" i, avisen que "anirem a més en les reivindicacions". Si cal ho diran més alt: "prou de menyspreu a la família del CE Manresa. Estem farts que l'Ajuntament ens prengui per la Ventafocs".

Guerrero i Sòria han recordat en roda de premsa que la junta va agafar les regnes del club amb equips suspesos per no haver pagat els arbitratges "i un munt de deutes". En aquests tres anys, els deutes s'han anat eixugant "de mica en mica", també s'han aconseguit una quarantena llarga de patrocinadors "i s'ha aconseguit situar el primer equip on mai no havia estat, una situació que ha millorat al costat de la part econòmica i social", han reivindicat.
 

Modernitzar el Congost

Guerrero ha reclamat que al Congost no s'hi fa manteniment des que es va inaugurar el 1985. "Hi ha un manteniment inexistent, una neteja insuficient, el camp cau a trossos i les poques millores que s'hi han fet, s'han portat a terme des del club i algunes vegades, fins i tot, directament pels mateixos membres de la junta", ha lamentat la presidenta.

Segons ha denunciat, els vestidors són insuficients, hi ha espais perduts perquè són plens de brossa i runa des de sempre, "on hi ha rates", hi ha goteres sobre els comptadors elèctrics i les mancances de manteniment més bàsiques, com descrostaments o falta de panys a les portes.

Les poques millores que s'hi han fet les ha portat a terme la pròpia junta, "com la col·locació de seients a la graderia o la pintada de la façana exterior de l'estadi que, "a sobre, encara es van queixar perquè no vàrem triar el pantone que tocava".

A banda de les incomoditats esportives que comporta per als jugadors i tècnics, o socials per als socis i aficionats, "el Congost actual fa que no siguem un bon aparador i que no puguem vendre projecte".
 

Camps insuficients

El CE Manresa encetarà la propera temporada amb 32 equips, 7 dels quals de noies. "Això vol dir que cada dia passen entre dos-cents i tres-cents nens pel Congost", han situat. "Necessitem d'urgència un nou camp on pugui entrenar el futbol base", han reclamat, ja que actualment, tot i que alguns equips s'entrenen a la Balconada o al Xup, "la distribució dels espais entre els equips i els clubs fa que es desaprofitin franges horàries" o que "el nostre primer equip, tot un Segona RFEF que s'enfronta a equips totalment professionals, hagi d'entrenar-se en mig camp perquè a l'altra meitat hi entrenen equips de base".

"Tant el Congost com els camps dels barris són de titularitat municipal, però l'Ajuntament no lidera l'optimització de recursos i, hores d'ara, encara no podem dir als familiars dels jugadors de base si el seu fill entrenarà dimecres i divendres o dimarts i dijous, perquè aquí ningú no posa ordre", s'han queixat.

Tenim un camp de terra aquí al costat que podria donar "un excel·lent servei al club", han reivindicat.
 

Falta de projecte

El pitjor de tot, segons Guerrero i Sòria, és que l'Ajuntament "no té projecte per al futbol ni per a l'esport en general" i que encara tenen "girada l'esquena al club". Presidenta i portaveu, que admeten haver esperat a després de les eleccions "per no distorsionar el missatge", lamenten que "clubs en categories inferiors a la nostra tenen un molt millor camp de futbol i instal·lacions, i un millor finançament".

"Cal reformular tot l'espai del Congost perquè anem justos de tot", ha reclamat Sòria. Per al portaveu és "urgent" tenir un segon camp de futbol on fer entrenaments, ja que "per a mantenir el nivell d'èxit d'aquestes darreres temporades no ens podem aturar aquí, hem de tirar endavant i no ens ho podem fer tot sols".

Sòria també ha lamentat que les subvencions que rep el club de l'Ajuntament "són ridícules" en comparació a les que tenen la resta de clubs de Segona RFEF, o "més d'un de Tercera. Aquesta temporada el club ha rebut poc més de 29.000 euros de subvencions de lliure concurrència de l'Ajuntament de Manresa. El club de la categoria "que està més a prop nostre" en rep més de 80.000, "i és una ciutat amb la meitat de la població que Manresa i que ha quedat molt per sota a la classificació".

Des del club s'ha recordat que el primer equip del CE Manresa és, ara mateix, per classificació, el setè equip de Catalunya, "i volem estar molts anys aquí". Per això, aclareixen que la junta vol continuar, però es pregunten si "l'Ajuntament també vol fer-ho".