Aquest serà l'aspecte del nou pavelló del Nou Congost ampliat

Guanyarà vint metres per tres dels quatre laterals, arribarà a un aforament de 5.600 espectadors asseguts i l'aparcament passarà a la part posterior

Vista exterior del Nou Congost, segona el projecte arquitectònic guanyador
Vista exterior del Nou Congost, segona el projecte arquitectònic guanyador | Barceló-Balazó
01 de juny del 2023
Actualitzat a les 11:30h
El projecte presentat per l'estudi d'arquitectes Barceló-Balanzó que ha guanyat el concurs per a dibuixar la remodelació i ampliació del Nou Congost de Manresa preveu fer guanyar vint metres a cada banda i al fons del pavelló, arribar a un aforament de 5.600 espectadors asseguts, amb doble graderia als quatre laterals, traslladar l'aparcament a la part posterior i tenir una façana amb material tèxtil que permetrà jugar amb llums i formes quan sigui necessari.

Així ho va explicat el responsable de l'estudi d'arquitectes, Toni Barceló, en una entrevista que va concedir a Carles Jódar per a Canal Taronja i Ràdio Manresa, a partir de la qual, aquest dilluns s'han pogut mostrar les primeres imatges. El veredicte del concurs es va fer públic quan ja s'havia entrat en el calendari de les passades eleccions municipals i no era permès als ajuntaments, per llei, fer públic material que s'entengués com a promoció de la seva obra de govern.

Dilluns passat, l'endemà de les eleccions, Canal Taronja i Ràdio Manresa van mostrar per primera vegada els renders de l'exterior i l'interior del pavelló un cop remodelat segons el projecte de Barceló i Balanzó. Ara, amb la nova convocatòria d'eleccions, en aquest cas, espanyoles, l'Ajuntament de Manresa es torna a trobar amb la prohibició de mostrar més renders o imatges de projectes de govern, però Canal Taronja i Ràdio Manresa els van fer públics en l'escletxa entre el final de les municipals i la nova convocatòria.


El projecte de l'estudi barceloní preveu que el nou pavelló sigui polifuncional, pugui encabir tres pistes d'entrenament i, malgrat l'ampliació, mantingui l'efecte caldera, un dels trets característics del pavelló manresà. El projecte també contempla l'establiment de botigues i restaurants als laterals, amb accés directe des de l'exterior, el canvi d'ubicació dels actuals vestidors a la part contrària de la instal·lació i l'accés al Museu del club des de davant.

També contempla una zona d'aigua i gimnàs, i suficient espai per a la futura construcció d'un pavelló annex gràcies a la resituació de l'aparcament a la part posterior de la instal·lació. "El projecte contempla l'ampliació del pavelló a partir del seu cos actual, afegint-hi capes com si fos una ceba", ha explicat Barceló en l'entrevista, amb la voluntat que el club mantingui la seva activitat habitual el màxim de temps mentre es fan les obres.